ΑΕΚ: Παίρνει λύσεις (και) από την άμυνα!

Βαθμολογική ανάσα τριών και τεσσάρων βαθμών από τους αντιπάλους της πήρε η ΑΕΚ μετά τη χθεσινή νίκη σε βάρος της Ομόνοιας (2-1). Η προσπάθεια των «κιτρινοπράσινων» να επιστρέψουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα θα περάσει μέσα από μια σειρά ντέρμπι. Εκεί που μέχρι στιγμής τα πάνε περίφημα.

Η ΑΕΚ μάζεψε 20 βαθμούς από τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρώτο γκρουπ και φιγουράρει στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης, τέσσερις βαθμούς λιγότερους από τον

πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και έναν περισσότερο από τον Απόλλωνα. Την ομάδα που θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Μέσα από τους 20 βαθμούς «γεννιέται» ακόμα ένα εκπληκτικό και πρωτόγνωρο στατιστικό. Τουλάχιστον, στη φετινή περίοδο. Χάρις το τέρμα -της ισοφάρισης- του Άντερ Μουρίγιο. Ο Ισπανός σκόραρε το πρώτο του γκολ και ταυτόχρονα το τρίτο προερχόμενο από την άμυνα.

Ο Μουρίγιο πήρε τη σκυτάλη από τον παρτενέρ του, Νταβίντ Καταλά, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δυο φορές. Κατ’ ακρίβεια ο αρχηγός της ομάδας σκόραρε σε βάρος του Απόλλωνα (3-1) και της Ανόρθωσης (1-0). Ο Καταλά σκόραρε ακόμα ένα τέρμα σε ντέρμπι, όμως, δεν εμπίπτει στην προαναφερθείσα κατηγορία, αφού η ΑΕΛ συμμετέχει στο δεύτερο γκρουπ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι εννέα από τους 20 βαθμούς -σε ντέρμπι - έχουν την σφραγίδα των δυο κεντρικών αμυντικών της ομάδας. Διότι αμυντικά συνέλαβαν τα μέγιστα και στους υπόλοιπους 11 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα