ΑΕΚ: Νίκη και μακριά από άγχη

Τυπικά είναι φιλοξενούμενη, αλλά ουσιαστικά παίζει στο σπίτι της. Εντάξει το μέχρι πρότινος, αλλά για την ΑΕΚ το ΓΣΖ είναι έδρα.

Αυτά φυσικά είναι τα τυπικά της υπόθεσης, τα σημαντικά αφορούν αυτό καθ΄ αυτό το 90λεπτο. Η ΑΕΚ θέλει να αποχαιρετήσει το 2016 στην κορυφή (σε αυτό άλλωστε στάθηκε συγκεκριμένα ο Ιμανόλ Ιντιακέθ) και παράλληλα θέλει να αποφύγει άλλες «πεπονόφλουδες», βαθμούς

που χάθηκαν εκτός προγράμματος (με Δόξα και Αναγέννηση). Χωρίς να πρέπει να δοθεί υπερβολική διάσταση στη νίκη επί του Εθνικού, ήταν πολύ σημαντική από πολλές απόψεις. Υπήρχε τεράστια πίεση, προϊόν δύο συνεχόμενων αποτυχημένων αποτελεσμάτων και απρόσμενων απωλειών. Σκεφτείτε απλά να μην είχε κερδίσει, ποια θα ήταν η κατάσταση σήμερα, πέραν της βαθμολογίας. Η ΑΕΚ δεν θέλει, λοιπόν, ούτε άλλη χασούρα, ούτε πισωγυρίσμτα. Δεν θα είναι εύκολο σήμερα, η Καρμιώτισσα είναι μία πολύ αξιόμαχη ομάδα που θέλει προσοχή, ειδικά όταν βρει χώρους. Αλλά εναπόκειται κυρίως στην ίδια την ΑΕΚ να απλουστεύσει όσο καλύτερα μπορεί το βράδυ της. Είναι καλύτερη ομάδα, με περισσότερη ποιότητα. Το ζητούμενο είναι το πόσο καλά θα αποδώσει. Σίγουρα για 3-4 συνεχόμενα παιχνίδια η ΑΕΚ απείχε από το καλό της εαυτό. Έκανε, όμως, την ίδια στιγμή, ένα εξαιρετικό 25λεπτο κόντρα στον Εθνικό, υπενθυμίζοντας με πιέσεις, γρήγορη κυκλοφορία και εναλλαγές θέσεων, το πόσο ικανή είναι επιθετικά. Αυτό το ρεπορτόριο θα στοχεύσει να παρουσιάσει και σήμερα. Η νίκη θα την κρατήσει στην κορυφή, θα δώσει ευκαιρία για άνετη διακοπή και σίγουρα η επιστροφή στη δράση αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα είναι ιδανική. Άλλωστε θα εγκαινιάσει το νέο έτος με ένα δύσκολο πρόγραμμα, αφού έχει ν΄αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα και απανωτά τις δύο ομάδες της Αμμοχώστου. Στην ατζέντα μπαίνει φυσικά πλέον και το κύπελλο. Όμως αυτά αφορούν στις επόμενες μέρες. Το ζητούμενο είναι σήμερα. Πειστική εμφάνιση, νίκη και μακριά από άγχη. Ένα γρήγορο γκολ θα είναι πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που της λείπει αφάνταστα. Σκόραρε μόνο μία φορά στο πρώτο μέρος στα τελευταία έξι παιχνίδια (με τη Δόξα, αλλά δεν κέρδισε τελικά), σε όλα τα υπόλοιπα έτρεξε ή να πάρει προβάδισμα ή να ανατρέψει το σε βάρος της σκορ. Είναι, λοιπόν, ενα είδους στοίχημα σήμερα. Να σκοράρει, να διώξει την πίεση και μετά να φροντίσει να καθαρίσει το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ. Να αλλάξει δηλαδή εντελώς το μοτίβο των τελευταίων αγωνιστικών.
Έχει απουσίες
Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή την εβδομάδα. Χαραλαμπίδης, Γκαρίδο, Μουρίγιο είναι εκτός, πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Λαμπάν. Υπάρχει, βέβαια, και η σταθερή απουσία του Τομάς. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έχει επιλογές (χτίστηκε με βάθος), για να παρατάξει ένα πολύ δυνατό και ισορροπημένο σε σχέση με τους ρόλους σύνολο, ώστε να κάνει το παιχνίδι της και να φτάσει στο στόχο της Στα της 11άδας, λοιπόν, η επιστροφή του Άλβες στην κορυφή είναι μια σοβαρή πιθανότητα, με τον Τρισκόσκι να περνά στο άκρο και τον Ακοράν στο κεντρο μαζι με τους Μπόλιεβιτς και Λαρένα. Στις άλλες θέσεις θα ειναι ο Μινιό, ο Ορτίθ, ο Χαραλάμπους, ο Καταλά, ο Μόισοφ και ο Τετέ. Στον πάγκο θα υπάρχουν φυσικά περιορισμένες (αριθμητικά) επιλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα