ΑΕΚ: «Να... τελειώσουμε τη δουλειά με νίκη!»

Με το στοιχείο της σοβαρότητας να κατέχει περίοπτη θέση στις αποσκευές της, ώστε όχι μόνο να αποφύγει τυχόν απρόοπτα, αλλά να σφραγίσει με δεύτερη νίκη το εισιτήριο πρόκρισής της στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αναχωρεί σήμερα στις 16:50 για το Σαν Μαρίνο (μέσω Βιένης στην Μπολόνια, κι ακολούθως οδικώς στον τελικό προορισμό) η ΑΕΚ.


Άπαντες στο «πρασινοκίτρινο» στρατόπεδο, αν και δηλώνουν με βεβαιότητα ότι η ομάδα τους, πέραν από το πελώριο 3-0 του αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», υπερέχει πασιφανώς

και ποιοτικά της Φολγκόρε, εντούτοις δεν συνεπαίρνονται, κι ούτε πετάνε στα σύννεφα. Αντίθετα, έχουν πλήρη επίγνωση των επιπρόσθετων δυσκολιών που θα συναντήσουν την Πέμπτη στη ρεβάνς του «San Marino stadium» (20:30, τοπική ώρα). Γι’ αυτό, αποφεύγουν επιμελώς τα… πολλά και προπαντός τα μεγάλα λόγια. Το ότι πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, άλλωστε, μπορεί και να κατάντησε χιλιοειπωμένο από τους Λαρνακείς, αφότου τέλειωσε το πρώτο μέρος των αναμετρήσεων με την ομάδα του Σαν Μαρίνο. Όχι γιατί στις τάξεις της ΑΕΚ δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και στη ζωή μας γενικότερα, η αλαζονεία και η υπεροψία θεωρούνται δικαίως μέγα ολίσθημα, το οποίο ο… παρεκτραπείς πληρώνει πάντα ακριβά. Όπως εξάλλου δήλωσε στη «Σημερινή» ο επί του Τύπου εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, «ο σεβασμός για τον αντίπαλο είναι πάντα δεδομένος. Στοιχείο το οποίο μεγαλώνει, σε σχέση φυσικά και με το γεγονός της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει πάντοτε το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς. Όμως, δεδομένη παραμένει και η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μας. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, βάσει και των δεδομένων της εποχής, στο πρώτο ματς με τη Φολγκόρε, εξασφαλίσαμε ένα αποτέλεσμα που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για την πρόκριση και πάμε στο Σαν Μαρίνο με μοναδικό στόχο να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε πριν από μία βδομάδα στο "Α. Παπαδόπουλος"».
Δικαιολογώντας τους χαμηλούς τόνους που υπάρχουν στην ΑΕΚ, παρά το άνετο 3-0 του πρώτου ματς, ο Κυριάκος Δημητρίου ήταν ξεκάθαρος: «Αναγνωρίζουμε πως στο ποδόσφαιρο οι ισορροπίες είναι λεπτές και αρκετά μπορούν ν’ αλλάξουν. Γι’ αυτό, λέμε… ΟΧΙ στον εφησυχασμό και στην υποτίμηση, ώστε να εκμηδενίσουμε το ενδεχόμενο για απρόοπτα. Τα πεπραγμένα βέβαια του πρώτου μισού της αποστολής με τη Φολγκόρε δεν μας επιτρέπουν να συμβιβαζόμαστε καν με την ιδέα μη υλοποίησης του στόχου μας (πρόκριση), χώρια πως για ευνόητους λόγους θα προσπαθήσουμε να την πετύχουμε μέσω μιας νέας νίκης».

Προπόνηση και αναχώρηση
Η αποστολή της ΑΕΚ για το Σαν Μαρίνο δεν έχει ανακοινωθεί, καθότι προγραμματισμένη για σήμερα είναι πρωινή προπόνηση (9:00 π.μ.). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μάλλον θα αποτελείται συνολικά από 22 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τα μέλη τη 18αδας του αγώνα με τους... Ιταλούς στο «Α.Παπαδόπουλος», συν κάποιους νεαρούς που θα επιλεγούν από τον Ιμανόλ Ιντιάκεθ. Το δεδομένο είναι ότι οι μοναδικοί που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη μεθαυριανή ρεβάνς είναι τα τελευταία δύο αποκτήματα της ομάδας, οι Ισπανοί Ακοράν και Περάλτα, όπως επίσης και ο τιμωρημένος Ορτίθ.
-Επί εδάφους Σαν Μαρίνο η ΑΕΚ έχει προγραμματίσει την πρώτη και μοναδική της προπόνηση την Τετάρτη στο «San Marino Stadium» στις 19:00 - τοπική ώρα (20:00, ώρα Κύπρου). Παράλληλα, προγραμματίστηκε διάσκεψη Τύπου ένα μισάωρο πριν από την έναρξη της προπόνησης στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα.

Μελέτη… για τη συνέχεια
Μπορεί στην ΑΕΚ να παρουσιάζονται απόλυτα επικεντρωμένοι στον στόχο της επικύρωσης του εισιτηρίου πρόκρισης, ωστόσο το 3-0 του πρώτου ματς τούς επιτρέπει να σκέφτονται και τη συνέχεια. Και θέλουν να παρουσιαστούν καλά διαβασμένοι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιθανότατα στη Βόρειο Ιρλανδία θα βρεθεί μέλος της προπονητικής ομάδας της ΑΕΚ, ώστε να παρακολουθήσει τον επαναληπτικό αγώνα ανάμεσα στην Κλίνφτονβιλ Β. Ιρλανδίας με την Ντιφερντάτζε Λουξεμβούργου, αφού ο κερδισμένος θα είναι και ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον επόμενο γύρο. Οι Λαρνακείς θέλουν να σχηματίσουν άποψη και για τις δύο ομάδες, καθώς η πρόκριση είναι ακόμη «ανοικτή», αφού ο πρώτος αγώνας έληξε με 1-1. Έτσι ο «κατάσκοπος» της ΑΕΚ αναμένεται να επιστρέψει από τη Β. Ιρλανδία με αρκετές και σημαντικές σημειώσεις στο... μπλοκάκι του.

Κατήγγειλε Νέστορα Μυτίδη
Στο μεταξύ, η ΑΕΚ προχώρησε σε καταγγελία του Νέστορα Μυτίδη στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ, αφού, όπως σημειώνει το λαρνακιώτικο σωματείο, με βάση το συμβόλαιο του διεθνούς ποδοσφαιριστή, θα έπρεπε να συμμετέχει κανονικά στις δραστηριότητες της ομάδας, ενώ αυτός απέχει. Το θέμα Μυτίδη χειρίζεται πλέον αποκλειστικά το νομικό τμήμα του σωματείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα