ΑΕΚ: Να εδραιωθεί στα ψηλά

Να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε θέλει η ΑΕΚ και στο πρώτο παιχνίδι του 2015 κόντρα στην Ομόνοια.

Το γεγονός ότι έχει πολλά στοιχεία υπέρ της, είναι από τη μια θετικό, αλλά από την άλλη είναι και επικίνδυνο. Ο Τόμας Κρίστιανσεν και οι συνεργάτες του, όμως, απέδειξαν και στα προηγούμενα ντέρμπι ότι έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν την κατάλληλη συνταγή για τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Η ομάδα της Λάρνακας προέρχεται από ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών στην έδρα της, αυτό

είναι το πρώτο θετικό και θέλει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τούτο το ρεκόρ και να δημιουργήσει μια ακόμη πιο καυτή έδρα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το δεύτερο σημαντικό κίνητρο είναι, μετά την Ανόρθωση, να εξουδετερώσει, αν και νωρίς ακόμη, έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους. Με μια πιθανή νίκη η ΑΕΚ θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για την υλοποίηση του στόχου της εξάδας και όχι μόνο. Θα πάει στο +6 από την Ομόνοια, ενώ θα έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αυτό αποδεικνύει τη σημαντικότητα αλλά και την κρισιμότητα του πρώτου αγώνα της χρονιάς.

Στην αποστολή και ο ΜυτίδηςΑπό τη στιγμή που ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος της χθεσινής προπόνησης ο Νέστορας Μυτίδης, και σήμερα αναμένεται να προπονηθεί κανονικά, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα είναι στην αποστολή. Τώρα αν θα αρχίσει βασικός, αυτό είναι απομακρυσμένο ενδεχόμενο, από τη στιγμή που είναι ετοιμοπόλεμοι οι Κάντε και Κολαούτι. Εδώ δημιουργείται και ένα δίλημμα για τον Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος πάντα για την επιλογή του στην επίθεση δικαιώνεται. Η άλλη αλλαγή, σε σχέση με το προηγούμενο ντέρμπι με την Ανόρθωση πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς είναι διαθέσιμος ο Ηλίας Χαραλάμπους, που θα πάρει τη θέση του Σίπο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από κει και πέρα, δεν πρόκειται να γίνουν περισσότερες αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια μάλλον θα είναι ο Τόνιο, ο οποίος παραμένει βασικός από την ένατη αγωνιστική και την πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο ΓΣΖ κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Αγωνίστηκε στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές ο Νέγκρι και έξι φορές ο Τόνιο. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει δύο ισάξιους τερματοφύλακες, είναι κι αυτό ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Αριστερά στην άμυνα θα είναι ο Χαραλάμπους που επιστρέφει και δεξιά ο Ορτίθ. Αμυντικό δίδυμο οι Μουρίγιο και Καταλά. Μπόλιεβιτς, Λαρένα και Τομάς στο κέντρο. Βάντερ και Εγγλέζου στα δύο φτερά της επίθεσης και προωθημένος ο Κάντε.

Keywords
Τυχαία Θέματα