ΑΕΚ: Και τώρα ΑΠΟΕΛ

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία της ΑΕΚ, για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ ξεκούρασε αρκετούς παίκτες στο χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου με την Ομόνοια Αραδίππου και σίγουρα έχει στο μυαλό του την ενδεκάδα με την οποία θ’ αρχίσει στο ντέρμπι. Η αγωνία είναι μεγάλη όπως και η ανυπομονησία για το πρώτο ντέρμπι στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ». Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία θα πρέπει όμως ν’ αφήσουν στην

άκρη τον ενθουσιασμό του κόσμου και να παραμείνουν επικεντρωμένοι στο παιχνίδι τους. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει μέχρι στιγμής αλάνθαστη πορεία, με οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, δίνει αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία, δεν προεξοφλεί όμως και νίκη με τους πρωταθλητές. Για την ομάδα της Λάρνακας το πρώτο ντέρμπι στη νέα της έδρα είναι και πολύ ιδιαίτερο. Μπορεί να μην είναι κομβικής σημασίας, ούτε βέβαια και καθοριστικό, είναι όμως πολύ σημαντικό από πλευράς ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης για τον νικητή, αν προκύψει. Οι «κιτρινοπράσινοι» με νίκη θ’ αφήσουν πίσω τους πέντε βαθμούς τους μόνιμους πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια και θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους για εκπλήρωση των στόχων τους. Για την ΑΕΚ το ντέρμπι κορυφής έχει και πολλές ιδιαιτερότητες. Είναι ντέρμπι αποδείξεων. Και εξηγούμαι.

Τα τελευταία δύο χρόνια η ΑΕΚ υστερούσε σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να κέρδιζε για να απομακρυνόταν ακόμη περισσότερο από τον δεύτερο, εκεί που επιβαλλόταν να κερδίσει, δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα και την εμπειρία να το κάνει. Το Σάββατο έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ν’ αποδείξει ότι είναι προετοιμασμένη κατάλληλα για να τα καταφέρει. Αν γίνει κάτι τέτοιο, το αλάνθαστο σερί εννέα νικών θα φέρει άλλον αέρα στην ομάδα και θα γίνουν όλα πιο απλά στη συνέχεια, όχι όμως εύκολα. Με σωστή διαχείριση του ρόστερ, αλλά και σωστή διαχείριση των πλεονεκτημάτων, η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ παρουσιάζεται πανέτοιμη για ακόμη μια υπέρβαση.

Ερωτηματικό ο Τέτε
Κάποιο πρόβλημα στο χέρι αντιμετωπίζει ο Τέτε, όμως, όπως εκτιμάται, δεν είναι τόσο σοβαρό για να τον κρατήσει εκτός ντέρμπι. Από ‘κει και πέρα, όλοι οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι και η ενδεκάδα δεν θα έχει φυσικά καμία σχέση με αυτήν που αγωνίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα