ΑΕΚ: Ανασύνταξη, αγωνιστική και ψυχολογική

Σε περίοδο ξεκούρασης και ανασύνταξης δυνάμεων εισέρχονται στην ΑΕΚ. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ παραχώρησε τριήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και το προσκλητήριο της επιστροφής είναι ορισμένο για την ερχόμενη Τρίτη, οπόταν θα δοθεί το σύνθημα για σκληρή δουλειά ενόψει του εξαιρετικά κρίσιμου ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ. Έχει μεγάλη ανάγκη η ΑΕΚ τη

διακοπή του πρωταθλήματος, ώστε να φρεσκαριστεί και να εξαπολύσει την αντεπίθεσή της προς την κορυφή. Πέρασε πολλά φέτος η λαρνακιώτικη ομάδα, είτε σοβαρούς τραυματισμούς παιχτών είτε ατυχίες και αναποδιές σε παιχνίδια τα οποία είχε στο χέρι, με αποκορύφωμα το τελευταίο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, το οποίο έχασε όπως έχασε και μαζί έχασε και τον ηγέτη της επιθετικής της γραμμής Ιβάν Τρισκόφσκι.

«Κλειδί» η διαχείριση
Γενικώς, στη φετινή σεζόν η ΑΕΚ παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση καταστάσεων, είτε θετικών είτε αρνητικών. Γενικώς «πνίγεται», παρουσιάζοντας έντονες τάσεις αυτοκαταστροφής. Τι να πρωτοαναφέρουμε; Τις δύο κολλητές ισοπαλίες του Δεκεμβρίου με Αναγέννηση και Δόξα; Τις δύο νέες κολλητές ισοπαλίες με Άρη και ΑΕΖ ή ακόμη το χαρακίρι που έκανε κόντρα στον Ερμή, όταν το υπέρ της 3-0 μετατράπηκε σε ένα αγχωτικό 3-2; Τώρα προέρχεται από δύο νέα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, διότι και η ισοπαλία με την Ομόνοια θεωρείται αποτυχία, όταν χάνεις πέναλτι στο 72’ και παίζεις και με παίκτη περισσότερο. Συνεπώς η ΑΕΚ, για να έχει ελπίδες και προοπτική για δυναμική επάνοδο, θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση και να πάει κατάλληλα προετοιμασμένη, αγωνιστικά και ψυχολογικά, στο «παιχνίδι χωρίς επιστροφή» με τον ΑΠΟΕΛ. Το έκανε ξανά στο τελευταίο ντέρμπι με τους πρωτοπόρους στο ΓΣΠ, όταν και πάλι βρέθηκε από κάτω και χτύπησε στα ίσα τον μεγάλο αντίπαλό της, μέσα στην έδρα του, χάνοντας συγκυριακά τη νίκη. Τώρα το παιχνίδι θα είναι στην έδρα της και οφείλει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρον.

Ποντάρει σε Τομάς-Μυτίδη
Αναμφίβολα, η απουσία του Τρισκόφσκι αποτελεί πολύ μεγάλο πλήγμα για την ΑΕΚ στην προσπάθειά της για αντεπίθεση. Ωστόσο, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ ποντάρει στον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας που θα έχει μέχρι το ντέρμπι της Πρωταπριλιάς με τον ΑΠΟΕΛ ο Χουάν Τομάς. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σταδιακά πήρε πολύτιμο χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια και υπολογίζεται ότι μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα είναι πανέτοιμος να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Θα είναι μια ισχυρή, αγωνιστική και ψυχολογική ένεση για την ομάδα της ΑΕΚ, αν ο Τομάς είναι σε τέτοιο βαθμό ετοιμότητας ώστε να μπορεί να βρεθεί στην ενδεκάδα, αλλά και να ηγηθεί της προσπάθειας για νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Επιπλέον, κι ο Μυτίδης θα είναι πιο έτοιμος, αφού βρίσκεται και στην αποστολή της Εθνικής. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον δυναμισμό και τα γκολ του διεθνούς επιθετικού και θεωρείται βέβαιο ότι, με την απουσία του Τρισκόφσκι, θα κληθεί να βοηθήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα