Αδούλωτη Κερύνεια σε Τσίπρα: Λύπη για τις αναφορές σε ΔΔΟ

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια είχε χθες συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην οποία ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρωθυπουργό για τις θέσεις του Σωματείου στο Κυπριακό και του επέδωσε γραπτό υπόμνημα.

Σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τις θέσεις τους και ήταν θετικός στην πρόταση του Σωματείου για συνάντηση στην Αθήνα τόσο με τον ίδιο όσο και συνεργάτες

του για περαιτέρω ενημέρωση.

Στο υπόμνημα που επιδόθηκε χθες στον Ελληνα Πρωθυπουργό το Σωματείο η Αδούλωτη Κερύνεια αναφέρει ότι τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη ήταν πάντοτε ιστορικά αλλά και στατιστικά, ελληνικότατες περιοχές, "γι` αυτό και αποτελεί σοβαρότατη αντίφαση να υποστηρίζεται από τους πολιτικούς μας ηγέτες ότι, πάνω στη γη μας θα δημιουργήσουν κράτος οι Τούρκοι και παράλληλα να υπόσχονται σε εμάς ότι αγωνίζονται για την επιστροφή μας εκεί".

"Γι` αυτό κύριε Πρωθυπουργέ μας λύπησε ιδιαίτερα όταν σας ακούσαμε να επαναλαμβάνετε τη λανθασμένη πολιτική θέση για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), την οποία συντηρούν άγονα και καταστροφικά οι δικοί μας ηγέτες, μάλιστα ενάντια στη βούληση του κυπριακού λαού ο οποίος απέρριψε αυτήν τη λύση το 2004 σε δημοψήφισμα".

Η Αδούλωτη Κερύνεια αναφέρει στο υπόμνημά της ότι και "στο Κυπριακό χρειάζονται παρόμοιες τομές όπως αυτές που εξαγγέλλετε για την οικονομία εναντίον του Μινώταυρου της Ευρώπης. Η τομή που χρειάζεται στο Κυπριακό είναι: να παρθεί η πολιτική απόφαση για καταγγελία της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής και των καταστροφικών υποχωρήσεων που έγιναν στο όνομά της ΔΔΟ, με παράλληλη απόφαση για αγώνα καθαρά αντικατοχικό για απελευθέρωση της Κύπρου, αγώνα ο οποίος θα θωρακίσει και κάθε ελληνική γωνιά του εθνικού κορμού την οποία επιβουλεύεται η Αγκυρα".

"Ο ελληνικός λαός και ο κυπριακός Ελληνισμός προσβλέπουν στο πρόσωπό σας ως τον ηγέτη που έλειπε τόσες δεκαετίες" καταλήγει το υπόμνημα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα