«Άδικες οι επικρίσεις κατά ΠτΔ-Ήταν μία πρόταση για προβληματισμό»

Στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου κι επεκτάθηκε επί του Κυπριακού και της προσπάθειας για άρση του αδιεξόδου.

Ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί.
«Μία συνάντηση είναι πάντα χρήσιμη και βοηθητική», είπε ο κ. Προδρόμου και ακολούθως έδωσε εξηγήσεις για την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για «χαλαρή ομοσπονδία»

«Δε δικαιολογούνται

οι επικρίσεις κατά του ΠτΔ. Ήταν πρόταση για προβληματισμό στο Εθνικό Συμβούλιο. Πιθανόν αυτή πρόταση να έχει τη χρησιμότητα της», δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Ο Πρόδρομος Προδρόμου υποστήριξε ότι αυτή η σκέψη περί αποκέντρωσης εξουσιών είναι εντός του πλαισίου Γκουτέρες.

«Μία από τις παραμέτρους του πλαισίου Γκουτέρες είναι η αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων είναι ένα και το αυτό. Γνωρίζοντας παράλληλα την αξίωση της τ/κ πλευράς για να είναι αναγκαία η θετική ψήφος για κάθε απόφαση, αυτό θα ήταν μία συνταγή αποτυχίας λειτουργίας του συστήματος και βιωσιμότητας της λύσης. Γι αυτό και ο ΠτΔ έκανε αυτή την εισήγηση για προβληματισμό και μελέτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα