Αδικαιολόγητος απών ο Παπακυπριανού

Την προετοιμασία της για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της στον 3ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ 2017 ξεκίνησε τη Δευτέρα (21/12/2015) η Εθνική μας ομάδα των αντρών. Όπως είναι ήδη γνωστό η Κύπρος έδωσε μέχρι στιγμής δύο αγώνες (με Ουκρανία και Ελλάδα) και μπροστά μας ξεπροβάλλει με το νέο έτος η αναμέτρηση με τη Λετονία, που είναι ορισμένη για τις 7 Ιανουαρίου 2016 στο κλειστό του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το παρών τους στην προπόνηση

έδωσαν 23 διεθνείς, ενώ αισθητή ήταν η απουσία του Γιώργου Παπακυπριανού, που αγωνίζεται στον ΙΕΚ Ξυνή Νίκαιας,ο οποίος δεν έχει κληθεί από τους Ομοσπονδιακούς μας προπονητές, Ανδρέα Ανδρέου και Απόστολο Μιχαήλ. Ζητήσαμε το λόγο από τον κ. Ανδρέου, ο οποίος μας ανέφερε τα εξής:
«Αισθάνομαι πολύ απογοητευμένος από τη συμπεριφορά του Παπακυπριανού και γι αυτό δεν τον έχουμε καλέσει στην Εθνική. Ο παίκτης είχε κληθεί με τον πιο επίσημο τρόπο (επιστολή στο σωματείο του μέσω της Ομοσπονδίας μας) τον περασμένο Οκτώβριο για τους αγώνες της Κύπρου με Ουκρανία και Ελλάδα, όμως δεν έδωσε το παρών του στην Εθνική. Ο ίδιος λέει ότι δεν θέλει να αγωνίζεται στην Εθνική για να εκμεταλλεύεται τη διακοπή του πρωταθλήματος και να ξεκουράζεται».

Σε ερώτηση αν έχει ενημερώσει την Ομοσπονδία γι αυτή την εξέλιξη ο κ. Ανδρέου ήταν κατηγορηματικός. «Από την πρώτη προπόνηση που ο Παπακυπριανού δεν έδωσε το παρών του, στην αναφορά μου στην Ομοσπονδία τον έδωσα αδικαιολογήτως απών. Δυστυχώς το ΔΣ δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής να επιληφθεί του θέματος λόγο σοβαρού κωλύματος του προέδρου μας, όμως αναμένω ότι σύντομα το Συμβούλιο θα πάρει τις αποφάσεις του. Έτσι, ενημερωτικά, σας αναφέρω ότι εκτός από την Ομοσπονδία έχω ενημερώσει και τον προπονητή του Παπακυπριανού στην ΙΕΚ Ξυνή, Παναγιώτη Ιατρούδη, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε απογοητευμένος από την απόφαση του παίκτη του αφού, πέρα από το γεγονός ότι η παρουσία των παικτών στις Εθνικές είναι καθήκον, είναι και μια καλή ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από δυνατά παιγνίδια με ομάδες άλλης σχολής και φιλοσοφίας».

Καταλήγωντας, ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής σχολίασε το εξής: «Θεωρώ ότι ο Παπακυπριανού δεν συμπεριφέρθηκε σωστά, όχι προς εμένα αλλά στην ίδια της Εθνική, στην οποία ξεκίνησε να αγωνίζεται από 14-15 χρόνων. Μέσα από τις Εθνικές μας ομάδες κέρδισε πάρα πολλά και βοηθήθηκε σημαντικά στο να ολοκληρωθεί σαν χειροσφαιριστής. Φαίνεται ότι ούτε αυτό δεν το αναγνωρίζει . Εν πάση περίπτωση, για μας το θέμα αυτό θεωρείται ότι έχει λήξη. Από εδώ και πέρα θα αναλάβει να χειριστεί το πρόβλημα η Ομοσπονδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα