Αδιέξοδο στην Παιδεία-Έκτακτη συνεδρίαση εκπαιδευτικών Οργανώσεων

Το αδιέξοδο στον διάλογο μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών Οργανώσεων επιβεβαίωσε με δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν ο Υπουργός Παιδείας, ενώ οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συγκαλούν έκτακτη συνεδρίαση των γραμματειών τους.

Η συνάντηση άρχισε στις τέσσερις το απόγευμα στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ και έληξε μιάμιση ώρα αργότερα. Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους δήλωσε στα ΜΜΕ

ότι η παιδεία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση.

Συγκεκριμένα, με το πέρας της συνάντησης, από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων αναφέρθηκε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές στις απόψεις. Τόνισαν μάλιστα ότι είχαν καταβάλει πολλές προσπάθειες για να αρθεί το αδιέξοδο, ενώ είχαν υπερβεί τις εντολές των συλλογικών τους οργάνων.

Μετά τη συνάντηση αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκταση συνεδρίαση των γραμματειών τους για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Από πλευράς Υπουργείου, αναφέρθηκε ότι «δυστυχώς εμμένουν στις απόψεις τους οι εκπαιδευτικοί» ενώ επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο. Σε μια λιτή δήλωσε ο Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι υπήρχε προσδοκία σήμερα ότι θα υπήρχε χώρος συνεννόησης αλλά τελικά δεν υπήρξε. Επανέλαβε μάλιστα ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο αλλά δεν θα σταματήσει η στελέχωση, προχωρούν με βάση των υποδείξεων του Γενικού Ελεγκτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα