Αd hoc επιτροπή για Κυπριακό προτείνει ο Σιζόπουλος

Τη σύσταση ad hoc επιτροπής για το Κυπριακό από τη Βουλή προτείνει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Σιζόπουλος σημειώνει ότι η συγκεκριμένη επιτροπή θα μπορεί να προσκαλεί κρατικούς αξιωματούχους (Διαπραγματευτής, ΥΠΕΞ κα) ώστε το Σώμα να έχει «λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία

επίλυσης του Εθνικού μας θέματος».

Στην επιτροπή, προσθέτει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, θα μπορούν «να κατατίθενται απόψεις και εισηγήσεις για ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας θέσης και των πολιτικών επιχειρημάτων της πλευράς μας».


Επίσης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 42 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή, ο κ. Σιζόπουλος προτείνει όπως κληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ειδική Σύνοδο της Βουλής για «να απαντήσει σε ερωτήσεις των βουλευτών για τη μέχρι σήμερα πορεία των διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού».


Η επιστολή του Προέδρου της ΕΔΕΚ, η οποία κοινοποιήθηκε στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, παρατίθεται πιο κάτω αυτούσια:

Λευκωσία
8 Ιουνίου 2016

Προς
Κύριο Δημήτρη Συλλούρη
Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Θέμα: Σύσταση Ad Hoc Επιτροπής για το Κυπριακό

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή την αναπτυσσόμενη φημολογία περί της δυνατότητας σύντομης λύσης του Κυπριακού μη αποκλειόμενης και εντός του 2016 και την ενδεχόμενη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωση της, προτείνουμε όπως η Βουλή των Αντιπροσώπων μελετήσει τη δυνατότητα σύστασης ad hoc επιτροπής για το Κυπριακό υπό τη δική σας προεδρία (εάν αυτό το επιτρέπει ο εσωτερικός κανονισμός της Βουλής).
Στη συγκεκριμένη επιτροπή να υπάρχει δυνατότητα πρόσκλησης προς ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών κρατικών αξιωματούχων, όπως π.χ. Διαπραγματευτής, Υπουργός Εξωτερικών κ.α. Με κύριο στόχο την λεπτομερή ενημέρωση του Σώματος για την πορεία επίλυσης του Εθνικού μας θέματος ως του κατ’ εξοχήν εκλεγμένου εκπροσώπου του Κυπριακού λαού.
Παράλληλα να μπορούν να κατατίθενται απόψεις και εισηγήσεις για ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας θέσης και των πολιτικών επιχειρημάτων της πλευράς μας.
Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε επίσης να προτείνουμε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 42 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή, η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 20 Ιουλίου να εισέλθει σε ειδική Σύνοδο στην οποία να κληθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να απαντήσει σε ερωτήσεις των Βουλευτών για τη μέχρι σήμερα πορεία των διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού.

Με εκτίμηση

Μαρίνος Σιζόπουλος
Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα