Α. Πασιουρτίδης: Αυτοί είναι οι στόχοι μου ως νέος βουλευτής

Ο νέος βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, μιλώντας στο Sigmalive, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους δημότες της Λάρνακας αλλά και τον κόσμο της Αριστεράς, λίγες ημέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

O 35χρονος, δικηγόρος στο επάγγελμα, ο οποίος εισέρχεται στη Βουλή ως επιλαχών, μετά την εκλογή Γ. Γεωργίου στην Ευρωβουλή, δήλωσε ότι τα συναισθήματα του είναι

ανάμεικτα.

«Είναι τεράστια η ευθύνη του αξιώματος που αναλαμβάνω. Ταυτόχρονα, νιώθω ικανοποίηση, καθότι, είδα ότι η δουλειά που έγινε στις βουλευτικές του 2016 να κεφαλαιοποιείται έστω και τρία χρόνια μετά. Επίσης, είμαι ικανοποιημένος γιατί το κόμμα μου τα πήγε καλά σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε.

Ο νεαρότερος βουλευτής του ΑΚΕΛ, σημείωσε πως δεν είναι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι οι ηλιακά μεγαλύτεροι βουλευτές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

«Πιστεύω στην ισορροπία. Η ανανέωση και η σύγχρονη αντίληψη σε κάποια ζητήματα σε συνδυασμό με την εμπειρία και με τις γνώσεις του παλαιότερων βουλευτών, θεωρώ ότι μπορούν να δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα», υπογράμμισε.

«Σε ότι αφορά τους δικούς μου προσωπικούς στόχους, το πρώτο που θα επιδιώξω είναι να πράξω τα δέοντα για το καλό των δημοτών της Λάρνακας και της επαρχίας. Παράλληλα, στόχος είναι και η καλυτέρευση της ζωής όλων των πολιτών με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά η οποία θα σηκώσει το βάρος των επόμενων χρόνων σε όλους τους τομείς της ζωής. Όλα αυτά πάντα με φάρο την ιδεολογία της Αριστεράς», τόνισε.

Ο κ. Πασιουρτίδης, δήλωσε επίσης έτοιμος να ανταποκριθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν με φοβίζει η ανάληψη των νέων μου καθηκόντων».

Την ίδια ώρα ευχαρίστησε στελέχη, βουλευτές, αλλά και τον κόσμο του ΑΚΕΛ οι οποίοι όπως είπε από την πρώτη στιγμή στάθηκαν υποστηρικτικά στο πλευρό του ενόψει της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης, θα συμμετάσχει στην επιτροπή Νομικών, Οικονομικών, Εμπορίου και Γεωργίας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αναμένουμε ανακατατάξεις σε ότι αφορά τους βουλευτές του ΑΚΕΛ και τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές που θα συμμετάσχουν. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Γεωργίου, συμμετείχε στις Επιτροπές Νομικών, Παιδείας και Περιβάλλοντος. 

Ποιος είναι ο Ανδρέας Πασιουρτίδης

Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης γεννήθηκε το 1984 στη Λάρνακα. Είναι νυμφευμένος με την Τάρσια Σταύρου και έχουν ένα παιδί.

Σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ Ελλάδος ως πρώτος επιτυχών στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2008 ενώ ακολούθως ολοκλήρωσε την άσκηση του ως δικηγόρος το 2009. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πρόγραμμα με τίτλο LLM in Commercial Law, με εξειδίκευση στο Εταιρικό Δίκαιο, στο Τραπεζικό Δίκαιο, στο Δίκαιο των Συμβάσεων και στο Δίκαιο Τεχνολογίας και Πληροφοριών.

Εργάστηκε για τρία χρόνια ως δικηγόρος στην εταιρεία Legal Partners και από το 2014 είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος στη δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Σ. Πασιουρτίδης ΔΕΠΕ.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα συμμετείχε στην Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, ενώ από το 2010 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλάθλων Ομόνοιας Λάρνακας-Αμμοχώστου και από το 2014 μέχρι το 2018 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας Λευκωσίας ως Β’ Γενικός Γραμματέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα