Α. Μιχαηλίδης: Ο Ακιντζί ενοχλείται όταν τον λέμε κατοχικό ηγέτη

«Ο Μουσταφά Ακιντζί, είπε σε ανθρώπους δικούς μου και μου το μετέφεραν, ότι τον ενοχλεί πολύ, όταν τον γραφούμε κατοχικό ηγέτη», δήλωσε στο Sigmalive, ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Φιλελεύθερος, Άριστος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης, σχολίασε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», στο οποίο γίνεται αναφορά στην προσπάθεια φίμωσης των δημοσιογράφων από την Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τις λέξεις που θα χρησιμοποιούν για την ιστορία του Κυπριακού.

Συγκεκριμένα

ο ίδιος δήλωσε: «Ένας επαγγελματικός κλάδος που ως βασική Aρχή έχει την υπεράσπισή της ελευθέριας έκφρασης και άποψης είναι τουλάχιστον γελοίο να ορίζει πλαίσια και οδηγίες που παραβιάζουν την ίδια την συνείδηση του ανθρώπου. Οι όποιες επιτροπές θα κάνουν κάτι τέτοιο, αυτό που επιδιώκουν δεν είναι η κατοχύρωση της ελευθερίας ως οφείλουν, αλλά, η δημιουργία μιας επίπλαστης συνείδησης. Της «νεοκυπριακής» συνείδησης. Οι δημοσιογράφοι, δεν μπορούν να συμπράττουν με ξένους οργανισμούς για να αυτολογοκρίνονται σε κανένα ζήτημα και προπάντων στο Εθνικό. Γνωρίζω, ότι ο ίδιος ο Μουσταφά Ακιντζί, είπε σε ανθρώπους δικούς μου και μου το μετέφεραν, ότι τον ενοχλεί πολύ όταν τον γραφούμε κατοχικό ηγέτη. Γνωρίζω επίσης ότι από καιρό, πολιτικά πρόσωπα, ελληνοκύπριοι, είπαν σε δημοσιογράφους να σταματήσουν να γράφουν ψευδοκράτος ψευδοπρόεδρος, ψευδοϋπουργός, γιατί δεν βοηθά το «κλίμα». Πιστεύω ότι αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο. Είναι ένα ευρύτερο σχέδιο αποπροσανατολισμού και σημαδεμένης τράπουλας σε βάρος των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού. Συνειδητά ή ασυνείδητα θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων, η οποία έχει βασικό συστατικό το να κρύβει την κατοχή κάτω από το χαλί. Αν είναι έτσι τα πράγματα, είναι κρίμα να παίζουν αυτό το ρόλο, η Ένωση Συντακτών και η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ύποπτες πολιτικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα