Α. Μέρκελ: Ανάγκη για συμφωνία το συντομότερο σχετικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης
Tην ανάγκη για συμφωνία αναφορικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΕ τόνισε η Άγγελα Μέρκελ, κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της γερμανικής προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε καθόλου χρόνο», ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος, σημειώνοντας ότι «χρειαζόμαστε συμβιβασμούς. Χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ενότητα».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Γαλλο-Γερμανική πρόταση των 500 δισεκ. ευρώ στην οποία είχαν καταλήξει με τον Εμμανουέλ Μακρόν, τον περασμένο Μάιο, και τόνισε ότι «δεν πρέπει να είμαστε αφελείς, σε πολλά κράτη μέλη, ευρωσκεπτικιστές περιμένουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την κρίση».
Επιπροσθέτως, η Άγγελα Μέρκελ υπογράμμισε «ότι είναι σημαντικό για τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία και τους πολίτες που ζουν σε αυτές να μπορούν να βασιστούν στην αλληλεγγύη μας».
Σύμφωνα με την Καγκελάριο, οι προτεραιότητες της γερμανικής προεδρίας είναι πέντε: τα ανθρώπινα δικαιώματα, η συνοχή, η προστασία του κλίματος, η ψηφιοποίηση και η ευθύνη της Ευρώπης στον κόσμο.
«Η Ευρώπη δεν είναι κάτι που πέρασε σε εμάς, δεν είναι μοίρα, είναι κάτι ζωντανό», ανέφερε η κ. Μέρκελ προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη θα βγει πιο δυνατή εάν είμαστε πρόθυμοι να ξεπεράσουμε τις διαφορές και να βρούμε κοινές λύσεις».
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η απάντηση στην πανδημία δεν είναι «η παραπληροφόρηση».
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην ρητορική μίσους και τον λαϊκισμό να εξαπλωθούν. Η δημοκρατία χρειάζεται αλήθεια και διαφάνεια», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Επιπροσθέτως, η κ. Μέρκελ εστίασε στην σημασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων λέγοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να είναι ελεύθεροι, να απολαμβάνουν θρησκευτικές ελευθερίες, πολιτικές και πολιτιστικές ελευθερίες. Πρέπει να έχουν δικαίωμα να ανακαλύψουν την δική τους ευτυχία», ενώ υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε ισχυρούς θεσμούς: την Επιτροπή, το Δικαστήριο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Η Άγγελα Μέρκελ έκανε αναφορά στο πόσο σημαντική είναι η Πράσινη Συμφωνία (Green Deal) και η ψηφιοποίηση, ενώ υπογράμμισε ότι «πρέπει να δούμε την σχέση μας με την Αφρική».
Ειδικότερα, είπε ότι «θα έχουμε διάσκεψη ΕΕ- αφρικανικών κρατών, θα μιλήσουμε για την μετανάστευση για παράδειγμα. Είναι τόσοι πολλοί άνθρωποι, αριθμοί χωρίς προηγούμενο που φεύγουν κι εδώ η Ευρώπη έχει μεγάλη ευθύνη στην πολιτική του ασύλου και του προσφυγικού και πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο».
Οι σχέσεις της ΕΕ με τον Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στις προτεραιότητες της προεδρίας, με την κ. Μέρκελ να δηλώνει: «Θα συνεχίσω να πιέζω για καλή λύση αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σενάριο χωρίς συμφωνία».
Στην ατζέντα βρίσκονται επίσης οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, αλλά και οι σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκλεισε την ομιλία της κάνοντας αναφορά στον Μπετόβεν.
«Όταν ακούω την μουσική του Μπετόβεν ανακαλύπτω πάντα κάτι νέο που με αγγίζει, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την Ευρώπη, ανακαλύπτουμε κάτι νέο κάθε ημέρα. Θα τελειώσω αναφερόμενη στο μήνυμα της μουσικής του Μπετόβεν. Η Ευρώπη είναι ικανή, εάν είμαστε μαζί και να εάν στεκόμαστε ενωμένοι».
Διαβάστε ακόμη:
Γερμανός Πρέσβης: Σκληρές διαπραγματεύσεις απ'την πρεμιέρα προεδρίας ΕΕ
Κομισιόν: Παρουσίασε νέα στρατηγική για ενεργειακή διασύνδεση
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ντόναλντ Τραμπ ....“Τελειώνει” τον Μπιλ Γκέιτς! Δίνει το ποσό των 1,6 δισ. δολαρίων για…
- Προσοχή! Η μακροπρόθεσμη ανάλυση του Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι 21 Ιουλίου
- Boυβάλι «τσακίζει» λιοντάρια που κατασπαράζουν το μοσχαράκι της!
- Ρόδος: Νεκρός 29χρονος που συμμετείχε σε κατάδυση αναψυχής
- Χαρδαλιάς προς δημάρχους: «Δεν είναι ώρα για πανηγύρια, τίποτα δεν έχει τελειώσει»
- Όλα όσα πήγαν λάθος στη συνέντευξη που πήρε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος από την Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν
- «Χάθηκαν» 30.000 αιτήσεις για επιστρεπτέα προκαταβολή!
- Κινείται νομικά ο Ολυμπιακός για τη Ριζούπολη
- «Βόμβα» στον Ολυμπιακό: Θετικός στον κορονοϊό παίκτης των ερυθρολεύκων
- Αν δεν πάρει τον Σλούκα, θα «κλέψει» παίκτη από τον Παναθηναϊκό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- «Έχω προτάσεις από τον Παναθηναϊκό και την Κύπρο!»
- Συμμετοχή Δένδια σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη
- Λαβρόφ: Μόσχα και Άγκυρα συνεργάζονται για κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη
- Τροχαίο στον παλιό δρόμο Λ/κας – Αμμ/στου – Μετωπική και δυο τραυματίες
- Α. Μέρκελ: Ανάγκη για συμφωνία το συντομότερο σχετικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης
- Εφτά ομάδες εκσκαφών ΔΕΑ από αύριο, δηλώνει η Κιουτσιούκ
- Εγκληματική η κατάσταση του στίβου στον Ιππόδρομο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
- Πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις των νεοσυλλέκτων 2020 ΕΣΣΟ
- Σερβία: Αποσύρθηκε η απόφαση για lockdown μετά τα άγρια επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ανέβηκε στην Ά ομάδα ο νεαρός Δημήτρης Χριστοδούλου
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Α. Μέρκελ: Ανάγκη για συμφωνία το συντομότερο σχετικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης
- Συμμετοχή Δένδια σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη
- Δήμος Αγλαντζιάς: Οι υποψήφιοι και η συμπόρευση ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ
- Tέσσερις αγωνιστικές στον Πάτρικ, που δάγκωσε αντίπαλό του
- Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο
- Σερβία: Αποσύρθηκε η απόφαση για lockdown μετά τα άγρια επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ανακοίνωσε τον Χάρισον ο Ολυμπιακός Πειραιώς
- Ανεξάρτητος ο Χαννίδης – Αποχωρεί από την Δημοτική ομάδα ΑΚΕΛ
- Η Τεχεράνη θα βοηθήσει την Δαμασκό να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της
- Ανακοίνωση:«Τα Δικά μας Βυσσινί Όνειρα Δεν Βγαίνουν Σε Πλειστηριασμό»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σερβία κορωνοϊός: Πάρθηκε πίσω η απόφαση για το lock down στο Βελιγράδι μετά τις αντιδράσεις
- Ανεύρεση σορού στα Βοτσαλάκια του Πειραιά - Η ανακοίνωση του Λιμενικού
- Την Πέμπτη η ψηφοφορία για την προεδρία του Eurogroup – θα βγει για πρώτη φορά γυναίκα;
- Ψηφιακό Κανάλι Ιδρύματος Ωνάση: Μεγάλο Σινεμά, Μικρές Οθόνες Vol. II
- Κοροναϊός: Ο πρόεδρος Βούτσιτς πήρε πίσω το lockdown στο Βελιγράδι
- Θεοχάρης: Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων το στοίχημα της τουριστικής περιόδου
- Μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στο εξωτερικό μέσα σε κρύπτη φορτηγού (pics&vid)
- Μέρκελ: Ανάγκη να συμφωνήσουμε για το Ταμείο Ανάκαμψης μέσα στο καλοκαίρι