Yeni Safak:Προσοχή!Οι χώρες του κακού μας πολιορκούν σε Α.Μεσόγειο

Την έντονη ανησυχία τους για τον παραγκωνισμό της Άγκυρας από τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την προώθηση του θέματος της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας από χώρες της Δύσης, εκφράζουν Τούρκοι αρθρογράφοι.

Συγκεκριμένα, ο Υusuf Kaplan προειδοποιεί σε άρθρο του στη φιλοερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, με τίτλο «Προσοχή! Μετά τη Συρία, η Τουρκία πολιορκείται στη Μεσόγειο από τη θάλασσα και τη θάλασσα!».

Το θερμόμετρο (στην Ανατολική Μεσόγειο) έχει αρχίσει να ανεβαίνει, και εδώ και πολύ καιρό άρχισε να βράζει. Το Ηνωμένο Βασίλειο διεξάγει στρατιωτική αναβάθμιση

στην Κύπρο, αναφέρει.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται στην προσγείωση των F-35 της Ιταλίας στην Κρήτη.

«Οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ε.Α.Ε.) και η Ελλάδα διεξήγαγαν μια ενδιαφέρουσα στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο εβδομάδες. Μήπως ακούσαμε γι' αυτό;», διερωτάται ο αρθρογράφος.

«Η εκμετάλλευση του αρμενικού ζητήματος δεν αποτελεί έκπληξη. Τέτοια περιστατικά αναμένονταν. Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Ωστόσο, η στρατιωτική αναβάθμιση των Βρετανών στην Κύπρο δεν είναι θέμα που μπορούμε εύκολα να παραγνωρίσουμε. Οι χώρες του κακού που διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις που προκαλούν προβληματισμό στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή, δεν μπορεί ποτέ να είναι ένα θέμα που παραβλέπεται. Οι ιμπεριαλιστές σχηματίζουν μια πολυεπίπεδη συμμαχία ενάντια στην Τουρκία, στον νότο μας», συνεχίζει.

«Η δημιουργία ενός αραβικού ΝΑΤΟ με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και οι Σαουδάραβες στο κέντρο του και η προσπάθεια να οικοδομηθεί ένα αραβικό μέτωπο ενάντια στην Τουρκία, δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ως θέμα που πρέπει να αγνοηθεί.

Η Τουρκία, που χτυπήθηκε από τη Συρία χθες, εξακολουθεί να πληρώνει πολύ γι' αυτό. Χάρη στη λειτουργία της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, καταστρέψαμε τα σχέδιά τους για να χτυπήσουν την Τουρκία και να τη γονατίσουν».

Εν ολίγοις, καταλήγει η ανάλυση, μετά τη Συρία, αυτή τη φορά η Τουρκία πολιορκείται από μια ευρύτερη περιοχή, από την Ανατολική Μεσόγειο. «Η Τουρκία φαίνεται να έχει κάνει στροφή στο εσωτερικό μετά τις εκλογές. Σε μια εποχή που πολιορκείται στρατηγικά από τη γη και τη θάλασσα, οριζόντια και κάθετα, η εσωστρέφεια της Τουρκίας είναι επικίνδυνη. Καλώ τις Αρχές να είναι ευαίσθητες, έτοιμες και προειδοποιητικές κατά της πολιορκίας αυτής της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία πλησιάζει βήμα προς βήμα και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και το μέλλον της χώρας μας», σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα