X.Φωκαϊδης: Έλεγχος, διαφάνεια και αξιοκρατία για προσλήψεις

Με διαφορετική διάθεση και αναβαθμισμένο το φρόνημα οι νέοι εθνοφρουροί κατατάσσονται, πλέον, στις μονάδες τους, μετά την απόφαση για μείωση της θητείας στους 14 μήνες και μία σειρά από άλλα θετικά κίνητρα δήλωσε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο ΥΠΑΜ, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Απόδειξη, είπε, ότι μειώθηκαν κατά 35% με 45% η αναβολή και η φυγοστρατία, σε σχέση με πέρυσι, γεγονός, που καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και αναβαθμίζεται το κύρος του Θεσμού.

Ο ΥΠΑΜ διατύπωσε, μάλιστα, την ελπίδα ότι με την εμπέδωση του Θεσμού υπάρχει περιθώριο και για καλύτερα αποτελέσματα.

Έλεγχος, διαφάνεια και αξιοκρατία για τις προσλήψεις

Αναφορικά με τους 3.000 συμβασιούχους οπλίτες, που θα στελεχώσουν τα στρατόπεδα της ΕΦ, ο ΥΠΑΜ δήλωσε ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων την περασμένη Παρασκευή δόθηκε χρονικό περιθώριο 15 ημερών για τυχόν ενστάσεις και έχει διοριστεί η Επιτροπή, που θα τις εξετάσει εντός ενός μηνός.

Ο κ. Φωκαϊδης βεβαίωσε ότι ο έλεγχος, η διαφάνεια και η αξιοκρατία θα χαρακτηρίζουν την όλη διαδικασία, ώστε να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη προς το Θεσμό.

Η πρόσληψη των 3.000 οπλιτών αναμένεται να γίνει στο τέλος Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν ταχύρρυθμη βασική εκπαίδευση τριών εβδομάδων σε ειδικό κέντρο, και μετά από αξιολόγηση, όπου θα αξιοποιηθούν οι ικανότητες και οι γνώσεις τους, θα τοποθετηθούν σε Σώματα και θα αναλάβουν καθήκοντα στις μονάδες.

Το ΥΠΑΜ δήλωσε, εξάλλου ο κ. Φωκαϊδης, μέσα από ένα σχέδιο υποτροφιών, το οποίο έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με πανεπιστήμια, θα επενδύσει στα νέα παιδιά, στα οποία θα δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν και μεταπτυχιακό.

Οι επαγγελματίες οπλίτες θα υπογράψουν σύμβαση για ένα χρόνο, που είναι η δοκιμαστική περίοδος.

Στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα για ανανέωση της σύμβασης συνολικά για δέκα χρόνια.

Η προστιθέμενη αξία του Θεσμού θα φανεί στη συνέχεια, δήλωσε ο κ. Φωκαϊδης, καθώς η εμπειρία και τεχνογνωσία δεν θα χάνεται, αλλά θα ενισχύει το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ικανότητα.

Ο ΥΠΑΜ ξεκαθάρισε ότι η Εθνική Φρουρά θα εξακολουθήσει και με τη νέα δομή δυνάμεων να στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εφεδρία, αλλά οι παρουσιάσεις θα γίνονται με τη νέα χρονιά κατά τρόπο, που δεν θα υπάρχει σπατάλη χρόνου και η εκπαίδευση θα είναι στοχευμένη και ποιοτική.

Στο μεταξύ οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της 2016 Β ΕΣΣΟ, που ορκίστηκαν την Πέμπτη, μετά την άδεια, που έλαβαν, παρουσιάστηκαν σήμερα στις μονάδες τους

Keywords
Τυχαία Θέματα