«Up To YOU(th)» 2023: Μοναδική ενέργεια και παλμός στο 7ο Φεστιβάλ Νεολαίας

Νεανική ζωντάνια, ενέργεια, παλμός, έμπνευση, δημιουργικότητα, ενθουσιασμός, χαρά και χαμόγελα! Το 7ο Φεστιβάλ Νέων, Up To YOU(th), από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτέμβριου, σημειώνοντας μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη χρονιά. 

Έχοντας καθιερωθεί ήδη ως η απόλυτη γιορτή της νεολαίας και όντας ένας από τους πλέον αγαπημένους και πολυαναμενόμενους θεσμούς του τόπου, η φετινή 7η διοργάνωση του «Up To YOU(th)» ήταν ακόμα πιο δυναμική, με ανανεωμένο, πιο πλούσιο και ποιοτικά αναβαθμισμένο

πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Δικαιώνοντας τον στόχο που ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου είχε θέσει εξαρχής, με τη δημιουργία του θεσμού πριν από χρόνια, για μια εκδήλωση που να στέλνει δυνατά το μήνυμα ότι η νέα γενιά είναι παρούσα, ενεργή, ονειρεύεται, ελπίζει, εμπνέεται, τολμά και δημιουργεί για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμα καλύτερο αύριο.

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό που αθρόα κατέκλυσε το Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία και απόλαυσε μια μέρα πλούσια σε συναρπαστικές εμπειρίες, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που συνδύαζαν γνώσεις, ψυχαγωγία, έμπνευση και δημιουργικότητα. Εργαστήρια με επιστημονικά πειράματα, εφαρμογές τεχνολογίας, ρομποτικές μάχες και εικονική πραγματικότητα, δημιουργία illustration, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, διάλογος και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που απασχολούν τη νεολαία, «ανθρώπινα βιβλία» που διηγήθηκαν προσωπικές ιστορίες ζωής αγγίζοντας ζητήματα ταμπού, παρατήρηση αστεριών με τηλεσκόπια, αγώνας καλαθόσφαιρας με τη συμμετοχή ομάδας πολιτικών προσφύγων, προβολές ταινιών μικρού μήκους και ηχογραφήσεις podcasts, είναι μόνο μερικές από τις πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που περιλάμβανε το άρτια καταρτισμένο πρόγραμμα.

Επιπλέον, το καθιερωμένο NGO Fair με τη δυναμική συμμετοχή 70+ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και άλλων οργανισμών και φορέων, έδωσε στο νεανικό κοινό την ευκαιρία γνωριμίας με θεσμούς και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλλαγής, ανάπτυξης και ισότητας, προκαλώντας τους το ενδιαφέρον να μάθουν πώς να εμπλακούν ενεργά σε προγράμματα εθελοντισμού που αφορούν τομείς όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός, η υγεία, η ευημερία των ζώων και άλλα.

Δεν έλειπαν, φυσικά, η μουσική και ο χορός, με μπάντες και συγκροτήματα να ανεβαίνουν στη σκηνή του Φεστιβάλ και να γεμίζουν με ρυθμούς και μελωδίες για κάθε γούστο, τον χώρο της εκδήλωσης. Φέτος, επίσης, το Simba Animal Aid και το Cyprus School of Dog Training ήταν εκεί μοιράζοντας χρήσιμες συμβουλές για τα ζώα, με στόχο την καλύτερη επικοινωνία με τα κατοικίδιά μας, ενώ παράλληλα διέθεταν σκυλάκια προς υιοθεσία, για όσους το επιθυμούσαν.

Αναφερόμενος στο 7ο Φεστιβάλ Νέων, Up To YOU(th), ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΝΕΚ, Κλεάνθης Κουτσόφτας, δήλωσε ως «Μέσα από το Φεστιβάλ ο Οργανισμός Νεολαίας έφτιαξε έναν μοναδικό καμβά, όπου τα πιο δυναμικά και δημιουργικά κύτταρα της κοινωνίας μας, ένωσαν τις δυνάμεις τους φτιάχνοντας μαζί ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα».

Ο Οργανισμός Νεολαίας  Κύπρου θα συνεχίσει με την πολύπλευρη δράση του να στηρίζει τους νέους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, με στόχο την ευημερία τους, δηλώνοντας συμπαραστάτης στο δικαίωμά τους να πετύχουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα