UEFA: Πολωνία και Αζερμπαϊτζάν ψηφίζουν Τσέφεριν

Υπέρ της υποψηφιότητας του Αλεξάντερ Τσέφεριν, την οποία έχει αποφασίσει να στηρίξει και η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, για τη θέση του προέδρου της UEFA τάχθηκαν άλλες δύο ομοσπονδίες. Το Αζερμπαϊτζάν και η Πολωνία ανακοίνωσαν ότι θα τον ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία του Αζερμπαϊτζάν, καταλυτικό ρόλο στην

απόφασή της διαδραμάτισαν «οι θέσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Τσέφεριν στην κοινωνική ευθύνη, τον διάλογο μεταξύ των Ομοσπονδιών, τη διατήρηση της κληρονομιάς της UEFA και την περαιτέρω ανάπτυξή της».

Ο Ζίγκμπιου Μπόνιεκ, πρόεδρος της ομοσπονδίας της Πολωνίας, σε γραπτή του δήλωση τόνισε πως «θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Αλεξάντερ Τσέφεριν, διότι όπως και εκείνος, έτσι και εμείς και πιστεύω όλα τα μέλη της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής οικογένειας, εκτιμούμε πως χρειάζονται νέες ιδέες και ανανεωτικές πρωτοβουλίες για να μπορέσει η UEFA να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται και να βάλει τις βάσεις για την οικοδόμηση του ποδοσφαίρου του μέλλοντος».

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) και αντιπρόεδρος της UEFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, δε θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές στις 14 του μηνός.

Μετά τον εξαετή αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στον Μισέλ Πλατινί, ο Βιγιάρ, ο οποίος έχει αναλάβει προσωρινά να εκτελεί καθήκοντα προέδρου στην UEFA, ήταν ο τρίτος που είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του Γάλλου παράγοντα στο ύπατο ποδοσφαιρικό αξίωμα της Ευρώπης. Τώρα μετά την απόσυρση του 66χρονου Ισπανού, υποψήφιοι για την προεδρία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είναι ο Ολλανδός Μίχαελ φαν Πράαγκ και ο Σλοβένος Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

Keywords
Τυχαία Θέματα