UCYMUN:Συνέδριο ‘Overcoming Crisis: Marching into the bright unknown together’

Ο Όμιλος Ηνωμένων Εθνών και Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διεθνή προσομοίωση του University of Cyprus Model United Nations με θεματική ‘Overcoming Crisis: Marching into the bright unknown

together’. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της αξιότιμης Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κυρίας Αννίτας Δημητρίου, και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το συνέδριο UCYMUN είναι συνέδριο για μαθητές/τριες λυκείου και φοιτητές/τριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο οποίο προσομοιάζεται ο τρόπος εργασίας των Ηνωμένων Εθνών και ο τρόπος εργασίας τριών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι σύνεδροι για 3 ημέρες θα υιοθετήσουν τον ρόλο του αντιπροσώπου ενός κράτους που είναι μέλος του ΟΗΕ, και θα κληθούν να παρουσιάσουν τη στάση του κράτους που θα τους ανατεθεί σχετικά με το θέμα της Επιτροπής ή του Συμβουλίου που θα είναι μέλος, ενώ θα κληθούν επίσης να υπερασπιστούν αυτές τις στάσεις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών και εργασιών του συνεδρίου. Με το πέρας του συνεδρίου προετοιμάζεται ένα ψήφισμα από την κάθε επιτροπή. Στο τέλος του συνεδρίου, οι καλύτεροι σύνεδροι βραβεύονται.

Η συμμετοχή στο UCYMUN αποσκοπεί στην προώθηση των δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης, ομιλίας και επικοινωνίας, στην ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων και στην ικανότητα προσαρμογής και αντιμετώπισης απροσδόκητων καταστάσεων. Τα ζητήματα της διπλωματίας και της πολιτικής προσεγγίζονται επίσης μέσω μιας ακαδημαϊκής διαδικασίας που προσομοιάζουν αυτή που χρησιμοποιείται και στα Ηνωμένα Έθνη.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του φετινού συνεδρίου έχουν οριστεί για τις 31 Μαρτίου μέχρι 02 Απριλίου 2023, ενώ το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα €20 ανά άτομο, καλύπτοντας τις ανάγκες των συνέδρων και για τις 3 ημέρες. Η γλώσσα διεξαγωγής του UCYMUN είναι η αγγλική. Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται καμία προεμπειρία από τους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες, ενώ υπάρχουν Επιτροπές για όλα τα επίπεδα εμπειρίας (Αρχάριοι-Προχωρημένα Επίπεδα).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου 2023, ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://linktr.ee/UCYMUN

Τυχόν ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν με μήνυμα στο [email protected] απευθυνόμενα στην κα. Πατέρα, Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού του ή τον κ. Χαραλάμπους, Γενικό Γραμματέα του συνεδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα