Toύρκοι κομάντο έφτασαν στο Κόσοβο για να ενισχύσουν το ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τουρκικό τάγμα καταδρομών που ζητήθηκε από το ΝΑΤΟ έφτασε στο Κοσσυφοπέδιο για να βοηθήσει στην καταστολή των πρόσφατων βίαιων αναταραχών στη βαλκανική χώρα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε ένα βίντεο την Κυριακή που δείχνει στρατεύματα που φορούν τα διακριτικά της ειρηνευτικής δύναμης KFOR υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ να αναχωρούν από την Τουρκία και να φτάνουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Kosova’da

meydana gelen olaylar sonrası bölgede görevlendirilen 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza (Lüleburgaz) bağlı komando taburu, Kosova’ya intikale başladı.#MillîSavunmaBakanlığı pic.twitter.com/uuCyGs7eV0

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) June 4, 2023

Οι βίαιες συγκρούσεις με Σέρβους την περασμένη Δευτέρα άφησαν 30 διεθνείς στρατιώτες - 11 Ιταλούς και 19 Ούγγρους - τραυματίες, μεταξύ των οποίων κατάγματα και εγκαύματα από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Οι συγκρούσεις προέκυψαν από μια σύγκρουση που εκτυλίχθηκε νωρίτερα όταν στελέχη Αλβανοί που εκλέχθηκαν με ψηφοφορίες που συντριπτικά μποϊκοτάρονταν από Σέρβους μπήκαν σε δημοτικά κτίρια για να αναλάβουν καθήκοντα και εμποδίστηκαν από Σέρβους.

Περίπου 500 Τούρκοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας την περασμένη εβδομάδα. Ο αξιωματούχος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας σύμφωνα με τους κανονισμούς του υπουργείου.

«Η πρώτη συνοδεία του τάγματος καταδρομών που συνδέεται με τη Διοίκηση της 65ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (Luleburgaz) ολοκλήρωσε τη διέλευση της στο Κοσσυφοπέδιο», ανέφερε το tweet στον επίσημο λογαριασμό.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι θα στείλει 700 στρατιώτες για να ενισχύσει τη δύναμη στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα