Διαδικτυακός πόλεμος σε Ερντογάν:#Τamam Vs #Devam (VID-PIC)

Μια λέξη τείνει να γίνει ο εφιάλτης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και απειλεί να τού επιφέρει μεγάλο πλήγμα στις επερχόμενες εκλογές της 24 Ιουνίου. Πρόκειται για τη λέξη «Τamam», η οποία στην τουρκική γλώσσα αξιοποιείται αφενός συγκαταβατικά, και σημαίνει «εντάξει» ή «ακριβώς», ενώ σε ελεύθερη μετάφραση

εκφράζει αγανάκτηση και μπορεί να ερμηνευτεί ως «αρκετά», «φτάνει».

Μιλώντας ενώπιον του Κοινοβουλίου, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «μόλις ο λαός πει αρκετά "tamam", θα φύγουμε από την εξουσία». Σχεδόν αστραπιαία, Τούρκοι αλλά και ξένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αξιοποίησαν τη δήλωση αυτή του Ερντογάν και ξεκίνησαν μια εκστρατεία επαναλαμβάνοντας τη λέξη #TAMAM, προκειμένου να πείσουν τον Ερντογάν να αποσυρθεί.

Millions of Turks say "enough" to Erdoğan after 15 years #Tamam pic.twitter.com/70lKugZNFR

— Cahit Ali Arifoglu (@CahitArifoglu) May 11, 2018

Η λέξη έγινε viral hashtag κυρίως στο twitter, όπου σχεδόν δύο εκατομμύρια Τούρκοι επιχείρησαν με διάφορους ευφάνταστους τρόπους να στείλουν στον Ερντογάν ένα ηχηρό μήνυμα οργής και αγανάκτησης.

Βλέποντας πως δεν μπορούν να περιορίσουν τις διαστάσεις που λαμβάνει το όλο ζήτημα, η Κυβέρνηση Ερντογάν επιχείρησε πλέον να πλασάσει το δικό της όρο «devam», προχωρούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα