Tουρκία:Απόφαση δικαστηρίου για 7 Ρώσους που κατηγορούνταν για εμπρησμό δάσους

Δικαστήριο στην Αττάλεια της Τουρκίας αποφάσισε να απελευθερώσει επτά Ρώσους υπηκόους που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έβαλαν φωτιά σε δάσος, με τη δέσμευσή τους να μην εγκαταλείψουν την πόλη, δήλωσε χθες στο Tass ο Ιβάν Μέλνικοφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ένα δικαστήριο στην Αττάλεια επέλεξε τη δέσμευση να μην εγκαταλείψουν την πόλη ως μέτρο περιορισμού για τους επτά Ρώσους υπηκόους», είπε.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, οι επτά Ρώσοι αφέθηκαν ελεύθεροι από την κράτηση. Ωστόσο, δεν ειπώθηκε τίποτα για το μέτρο περιορισμού

που επιλέχθηκε αντί της κράτησης.

Σύμφωνα με τον Μέλνικοφ, η απελευθέρωση έγινε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του τμήματος προξενικών υπηρεσιών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και των δικηγόρων. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την προξενική υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές της και τους δικηγόρους για τον επαγγελματισμό τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια μακρά παραμονή και τους δικηγόρους στην Τουρκία. «Δυστυχώς, συνήθως χρειάζεται πολύς χρόνος για την εξέταση της ουσίας μιας υπόθεσης. Επομένως, δεν αποκλείεται οι δικαστικές ακροάσεις για την υπόθεση των συμπατριωτών μας να διαρκέσουν πολύ και να χρειαστούν οικονομική βοήθεια», είπε. .

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Μέλνικοφ είπε ότι οι δικηγόροι των Ρώσων υπηκόων είχαν αμφισβητήσει την απόφαση του δικαστηρίου για τη σύλληψή τους και άσκησαν έφεση για μεταφορά τους σε κατ' οίκον περιορισμό. Εκτός από αυτό, είπε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να τους διασώσουν.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε νωρίτερα ότι επτά Ρώσοι τουρίστες συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι έβαλαν φωτιά σε δάσος στην τουρκική επαρχία της Αττάλειας. Σύμφωνα με το πρακτορείο, έστησαν σκηνές και άναψαν μια φωτιά που αργότερα εξελίχθηκε σε δασική πυρκαγιά σε ένα εθνικό πάρκο κοντά στο όρος Σίβρη. Χρειάστηκαν ένα αεροπλάνο, τρία ελικόπτερα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς. Οι Ρώσοι ανέφεραν στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα ότι προσπάθησαν μόνο να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tουρκία Απόφαση, 7 Ρώσους,Tourkia apofasi, 7 rosous