To Facebook μπλόκαρε το Messenger Νετανιάχου για ..τα εμβόλια - Ποιος ο λόγος

Το Facebook ανέστειλε το chatbot που χρησιμοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ζήτησε από τους μη εμβολιασμένους ηλικιωμένους να του δώσουν τον αριθμό τηλεφώνου τους για μια πιθανή «κλήση-έκπληξη»  από τον πρωθυπουργό.
 

Συγκεκριμένα, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, ο Νετανιάχου ενθάρρυνε τους Ισραηλινούς ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και είπε στους ακόλουθους του: «τηλεφωνήστε μου

και θα τους πείσω».

Δημοσίευσε το ίδιο μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook, μαζί με ένα bot Messenger που ζητούσε αριθμούς τηλεφώνου από τους οπαδούς του. Το Facebook ανέστειλε το bot τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι ζητώντας από μη εμβολιασμένους ανθρώπους να ταυτοποιηθούν παραβίασε τους κανόνες της πλατφόρμας σχετικά με την κοινοποίηση ιατρικών πληροφοριών.

אני רוצה לעודד את בני ה-60 ומעלה ללכת ולהתחסן >> pic.twitter.com/UyvfQqXLSa

— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) January 21, 2021

«Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας, δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο που μοιράζεται ή ζητά ιατρικές πληροφορίες για άτομα", δήλωσε το Facebook στην Jerusalem Post. «Καταργήσαμε την προσβλητική ανάρτηση και θέσαμε προσωρινά σε αναστολή το bot Messenger, το οποίο κοινοποίησε αυτό το περιεχόμενο, επειδή παραβίασε αυτούς τους κανόνες.»

Το κόμμα Likud του Νετανιάχου απάντησε ότι ο πρωθυπουργός ήταν απλώς αποφασισμένος να ευαισθητοποιήσει και να διασφαλίσει ότι οι ηλικιωμένοι του Ισραήλ προστατεύονται. Πάνω από το ένα τέταρτο των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ έχουν ήδη εμβολιαστεί, θέτοντας το εβραϊκό κράτος πολύ μπροστά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον αγώνα εμβολιασμού για ανοσία. 

Keywords
Τυχαία Θέματα