Tο CIIM προσφέρει υποτροφίες και βραβεία

Το Cyprus International Institute of Management (CIIM), το πρωτοπόρο Ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Επιχειρηματικότητα και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, προκηρύσσει δυο μαθητικούς διαγωνισμούς «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2016» και «Μαθητικής Έρευνας 2016». Το CIIM προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στις εγκαταστάσεις του στη Λεμεσό (Χαϊδαρίου 5, απέναντι από το ξενοδοχείο ΑΛΑΣΙΑ), το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

και στη Λευκωσία την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 (Λεωφ. Ακαδημίας 21, Αγλαντζιά, δίπλα στο ΚΕΜΑ), από τις 16:00 έως τις 19:00, για να συζητήσουν με τους ακαδημαϊκούς και το προσωπικό του CIIM τις λεπτομέρειες των διαγωνισμών, αλλά και για να δοθούν διευκρινίσεις, συμβουλές και κατευθύνσεις.

Στους δυο διαγωνισμούς μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες μαθητών ή και άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που φοιτούν σε ημερήσια και νυχτερινα Λύκεια, Τεχνικές Σχολές , Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια της Κύπρου καθώς και σε απόφοιτους Λυκείου που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά. Οι τρεις πρώτοι που θα διακριθούν σε κάθε διαγωνισμό θα βραβευθούν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα και θα εξασφαλίσουν πλήρη ή μερική υποτροφία στον κλάδο σπουδών Bachelor in Business Administration (BBA).

Θέμα του διαγωνισμού Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι η «Ευαισθητοποίηση κατά του Ρατσισμού και Προώθηση της Ισότητας και του Σεβασμού μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας». Ο διαγωνισμός έχει ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ρητορικής του μίσους, καθώς και την προαγωγή της ισότητας και του σεβασμού. Αποσκοπεί επίσης στον προβληματισμό των νέων για το πως θα ήταν δυνατό να ευαισθητοποιήσουν και άλλους για τα θέματα αυτά, με έναν πρωτότυπο τρόπο, την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, δηλαδή την εφαρμογή δημιουργικών και επιχειρηματικών τεχνικών για την προαγωγή του κοινωνικού καλού.

Θέμα του δεύτερου διαγωνισμού Μαθητική Έρευνα, είναι η «Διερεύνηση Προοπτικών και Επαγγελματικών Επιλογών για την Αναδυόμενη Αγορά Εργασίας»

λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας, αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα. Στην έρευνα τους θα πρέπει να απαντήσουν καίρια ερωτήματα όπως, ποιες είναι οι δεξιότητες που απαιτούνται για εργοδότηση στις σύγχρονες οικονομίες και ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Παράλληλα θα πρέπει να δοθεί μια εμπεριστατωμένη εικόνα του πως γίνονται σήμερα οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές για την αναδυόμενη αγορά εργασίας, καθώς και εισηγήσεις για το πως θα μπορούσε να γίνει πιο αποδοτική και αποτελεσματική η διαδικασία των επιλογών και ποιος ακριβώς πρέπει να είναι ο ρόλος διαφόρων φορέων (Σχολών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συναφών υπηρεσιών και φορέων, Υπουργείων κτλ.).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ciim.ac.cy/student-contest ή στα τηλέφωνα

25 87 8782 και 22 4622465.

Keywords
Τυχαία Θέματα