Tηλεφωνικά τα είπαν Yπουργοί Οικονομικών ΗΠΑ-Ελλάδας

Τη σημασία της συνέχισης της εφαρμογής από την ελληνική κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων, επισήμανε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, στον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας.

Όπως αναφέρει σχετική δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου, «ο κ. Λιου επαίνεσε τον υπουργό Τσακαλώτο για τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα έχει υιοθετήσει μέχρι σήμερα και επανέλαβε τη σημασία η ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθεί να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται

στενά με τους διεθνείς εταίρους της».

Παράλληλα, ο Αμερικανός επίσημος τόνισε τη σημασία να προχωρήσει η διεθνής κοινότητα με τη δέσμευσή της «να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ελάφρυνσης του χρέους, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να πληροί τις δεσμεύσεις της και θέτει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν»

Ο κ. Λιου πρόσθεσε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα