Tέλος η παροχή φαρμακευτικής αγωγής σε φοιτητές εξωτερικού

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, μετά τις 15/1/2020, θα διακόψει την προσωρινή υπέρβαση κάλυψης ποσότητας φαρμάκων που ίσχυε μέχρι τώρα για κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων φοιτητών εξωτερικού για χρόνιες παθήσεις για ποσότητες πέραν του ενός μηνός, όπως αναφέρει ανακοίνωση. 

Οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ που σπουδάζουν σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, μπορούν να λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω του εθνικού συστήματος υγείας του κράτους

μέλους στο οποίο σπουδάζουν και έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που καθορίζονται από το σύστημα υγείας του εν λόγω κράτους μέλους.

Για να μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτές, οι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση για έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ) αφού ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο ΓεΣΥ. Η έκδοση της ΕΚΑΑ μπορεί να πραγματοποιηθεί από:

• Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη («ΚΕΠ») ή

• Κέντρα Πολιτών («ΚΕΠΟ»)

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα στη σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ (www.gesy.org.cy) στις 15/10/2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα