Τιμητική διάκριση για Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου

Σημαντική τιμητική διάκριση πέτυχε η Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και Διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, Φώφη Κωνσταντινίδου, καθώς διορίστηκε μέλος του Συμβουλίου του Οργανισμού Ιατρικής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας της Κίνας (Advisory Board of the Chinese Association of Rehabilitation Medicine -CARM).

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι η εγκαθίδρυση των νέων μελών του Συμβουλίου

έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου του κινέζικου οργανισμού, στο Πεκίνο, στις 8 Δεκεμβρίου του 2017.

Η Καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου μετέβη στο Πεκίνο μετά από επίσημη πρόσκληση του κινέζικου οργανισμού, εκπροσωπώντας το Διευθυντικό Συμβούλιο του Αμερικανικού Κογκρέσου Ιατρικής Αποκατάστασης (ΑCRM), του οποίου διατελεί εκλεγμένο μέλος από το 2015. Στόχος της επίσκεψής της, ήταν η διερεύνηση πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών (ΑCRM &CARM) και η υπογραφή επίσημου συμφωνητικού συνεργασίας, καθώς και προγραμματισμών δράσεων συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, η Καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου παρουσίασε έρευνα για τις κρανιονεγκεφαλικές κακώσεις, η οποία διεξάγεται στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης και στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Κινέζικος Οργανισμός Ιατρικής Αποκατάστασης απαρτίζεται από 20,000 μέλη και 37 διαφορετικές εξειδικευμένες επιστημονικές ομάδες. Στόχος του Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχει η Καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου, είναι η αναβάθμιση των επιστημών και υπηρεσιών αποκατάστασης στη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό της γης, που ξεπερνά τα 1.3 δισεκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2014 το Αμερικανικό Κογκρέσο Ιατρικής Αποκατάστασης (American Congress of Rehabilitation Medicine – ACRM ) απένειμε στην Καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου τον τιμητικό τίτλο Fellow, με βάση τη διαπρεπή συνεισφορά της στην έρευνα που αφορά τις επίκτητες νευρολογικές παθήσεις και τις επιδράσεις τους στις γνωστικές λειτουργίες, όπως μνήμη και γλώσσα, την ουσιαστική συνεισφορά της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις HΠΑ (Παν. Μαϊάμι, 1995-2006), όσο και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2006+), και στη σημαντική ενεργή εμπλοκή της προς τον Οργανισμό και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Το ACRM απαρτίζεται από 3,000 μέλη και διαγράφει σημαντική πορεία δράσης στην έρευνα σε επιστήμες αποκατάστασης, που ξεπερνά τα 100 χρόνια. Σημειώνεται ότι η Καθηγήτρια Κωνσταντινίδου είναι το πρώτο μέλος στο ΔΣ του Αμερικανικού Οργανισμού που εργάζεται εκτός Βορείου Αμερικής. Επιπρόσθετα, είναι η Πρόεδρος του Ιnternational Networking Group του ίδιου Οργανισμού από το 2009.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα