Tατάρ: Ο Αλίγιεφ με περιμένει να πάω στο Αζερμπαϊτζάν

Αποτίμηση της πρόσφατης επίσκεψής του στην Τουρκία έκανε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπάιτζαν Αλίγιεφ.

«Ο κ. Αλίεφ είπε ότι θα παρακολουθήσει την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της ΤΔΒΚ και του Αζερμπαϊτζάν», είπε ο Τατάρ προσθέτοντας  «Υπήρξε μια ειλικρινής συνάντηση με τον κ. Αλίεφ» και δήλωσε ότι βλέπει τον αγώνα στην Κύπρο, τις αναπτυσσόμενες σχέσεις με την Τουρκία μετά

τον πόλεμο του Καραμπάχ και την ΤΔΒΚ, την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν ως ένα έθνος και τρία κράτη».

«Ο κ. Αλίεφ δήλωσε επίσης ότι βρίσκονται πίσω από τον τουρκοκυπριακό λαό. Είπε ότι θα παρακολουθήσει την εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ της ΤΔΒΚ και του Αζερμπαϊτζάν και ότι με περιμένει στο Μπακού την επόμενη περίοδο» σημείωσε. 

Ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την πρόσκλησή του στην Τελετή Έναρξης των 5ων Ισλαμικών Αγώνων Αλληλεγγύης και συνεχάρη την Τουρκία για την επιτυχία της στη διοργάνωση.

Δηλώνοντας ότι πήγε επίσης στο Καραμάν, συναντήθηκε με βετεράνους εκεί και έδωσε μια διάσκεψη στο Πανεπιστήμιο Karamanoğlu Mehmetbey, ο Τατάρ είπε ότι μια λύση στη βάση της ομοσπονδίας δεν έχει πιθανότητες, αλλά ότι μια λύση στη βάση της κυριαρχικής ισότητας είναι δυνατή.

Διαβάστε επίσης: Δυσαρέσκεια για συνάντηση Τατάρ με Αζέρο Πρόεδρο - Έδωσε οδηγίες ο Κασουλίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα