Serie A: Ο ηγέτης Μπελότι

Είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά και πρώτος παίκτης σε φάουλ στο πρωτάθλημα. Ο μαχητής Μπελότι προσπαθεί να  κρατήσει όρθια την Τορίνο.

Με 9 γκολ σε 13 συμμετοχές είναι μαζί με τον Ιμόμπιλε στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ στην Serie Α πίσω από τους Ρονάλντο (12), Λουκάκου (11) και Ιμπραχίμοβιτς (10), με τον τελευταίο να έχει σχεδόν τα μισά παιχνίδια από τους υπόλοιπους.

Ο επιθετικός της Τορίνο είναι επίσης ο 2ος παίκτης του πρωταθλήματος σε τελικές προσπάθειες, έχοντας μέχρι στιγμής 40. Περισσότερες

έχει μόνο ο Ρονάλντο (47).

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μπελότι έχει σχεδόν το 1/3 των προσπαθειών της ομάδας του στο πρωτάθλημα (136).

Επιπλέον, συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία, αφού είναι ο πρώτος σε πάσες-κλειδιά (καθαρές ευκαιρίες ή ασίστ)στο πρωτάθλημα για την ομάδα του και στην 11η θέση του πρωταθλήματος συνολικά. 

Χαρακτηριστικό του πάθους και της μαχητικότητάς του είναι επίσης το γεγονός ότι ο Μπελότι είναι ο πρώτος παίκτης του πρωταθλήματος σε φάουλ, αφού έχει κάνει 56! Τον ακολουθούν στη σχετική λίστα δύο μεσοεπιθετικοί. Ο Ζακάνι της Βερόνα και ο μαέστρος της Ουντινζε Ντε Πάουλ.

Η Τορίνο διανύει μια πολύ μέτρια σεζόν, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και ο σπουδαίος αρχηγός της κάνει ότι μπορεί για να δώσει το παράδειγμα στους υπόλοιπους και να πετύχουν τον στόχο, που πλέον δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

Πηγή:novasports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα