Reuters: Ο Ερντογάν επέζησε στην πρώτη δοκιμασία, αλλά κινδυνεύει

Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε ανάλυσή του σήμερα βασιζόμενη σε σχόλια πολιτικών αναλυτών και οικονομολόγων για τα αποτελέσματα αναφέρει ότι «Ο Ερντογάν επέζησε από την πρώτη δοκιμασία, αλλά κινδυνεύει», καθώς η Τουρκία περνά στον δεύτερο γύρο.

Ο Χακάν Ακμπάς, διευθυντής της εταιρείας συμβούλων Strategic Advisory Services, δήλωσε: «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πιθανώς οι μεγαλύτερες δύο εβδομάδες στην ιστορία της Τουρκίας και πολλά πράγματα θα συμβούν. Προβλέπω σοβαρή πτώση

στο χρηματιστήριο και πολλές διακυμάνσεις στο νόμισμα».

Ο οικονομολόγος Tim Ash σχολίασε ότι η αβέβαιη εικόνα που προέκυψε από τις εκλογές ήταν «πιθανώς το χειρότερο αποτέλεσμα για τις αγορές» και είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή καθώς οι οικονομικές πολιτικές του Ερντογάν δεν είναι βιώσιμες.

Ο Galip Dalay από τη βρετανική δεξαμενή σκέψης Chatham House δήλωσε ότι το σημερινό αποτέλεσμα παρέχει ψυχολογικό πλεονέκτημα στην κυβέρνηση και ο Ερντογάν πιθανότατα θα δώσει έμφαση στη σταθερότητα.

Για τα εκλογικά αποτελέσματα, το Reuters σχολίασε ότι θα είναι σαφές, εάν η Τουρκία θα επιλέξει έναν πιο κοσμικό και δημοκρατικό δρόμο στο δεύτερο γύρο. Στην είδηση, που καταγράφεται ότι αποκαλύπτει τη βαθιά πόλωση στην Τουρκία, τονίστηκε ότι το αποτέλεσμα που θα δημοσιοποιηθεί στις 28 Μαΐου θα είναι μια από τις σημαντικότερες πολιτικές αποφάσεις στην 100χρονη ιστορία της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Το απόλυτο χάος στις τουρκικές εκλογές-«Έτοιμοι» για 2ο γύρο οι «μονομάχοι»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Reuters, Ερντογάν,Reuters, erntogan