Reuters: Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το καλοκαίρι

«Άμυνα» φαίνεται ότι αποφάσισε να παίξει η Ελλάδα όσον αφορά την επόμενη έξοδο στις αγορές κυρίως λόγω αναταράξεων που φέρνει η ιταλική κρίση στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίο επικαλείται ελληνικές κυβερνητικές πηγές η Κυβέρνηση των Αθηνών σχεδίαζε την έκδοση 10ετούς ομολόγου, εντός καλοκαιριού και πιθανότατα πριν από την

ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο.

Ωστόσο, τα σχέδια φαίνεται ότι παίρνουν αναβολή για το φθινόπωρο, με την ελπίδα ότι ως τότε η χώρα θα έχει διασφαλίσει συμφωνία για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, κάτι το οποίο θα αποτελούσε δυνατό χαρτί στα χέρια της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της.

«Εξετάζαμε την πιθανότητα μιας έκδοσης πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά οι πρόσφατες αναταράξεις δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επιτυχία του εγχειρήματος» σημειώνει στο Reuters κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα θα πρέπει να πληρώσει δόσεις ύψους 15 δισ. ευρώ πριν από το 2019, με τους Έλληνες αξιωματούχους να λένε ότι η χώρα μπορεί εύκολα να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως το 2020 χωρίς να αναγκαστεί να βγει στις αγορές υπό συνθήκες που δεν την συμφέρουν

Keywords
Τυχαία Θέματα