Reaction: Ζητεί δράσεις αναχαίτισης των δυστυχημάτων

Συντονισμένες και δομημένες δράσεις για αντιμετώπισης του προβλήματος των θανατηφόρων και σοβαρών δυστυχημάτων με μοτοσικλετιστές, ζητά ο Πρόεδρος του REACTION, Youth for the Prevention και Αντιπρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια, Μάριος Σταύρου.

«Οι θανατηφόρες και σοβαρές οδικές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών με μοτοσικλετιστές αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σε σχέση με το πρόβλημα των οδικών συγκρούσεων ιδιαίτερα με την εμπλοκή των μοτοσικλετιστών», δήλωσε ο κ. Σταύρου.

«Οι

οδηγοί αυτοκινήτων πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να σέβονται όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου ταυτόχρονα όμως και η Πολιτεία πρέπει και οφείλει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία οποιουδήποτε χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο, σημειώνει, σύμφωνα με ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Όπως είπε, από το 2007 μέχρι το τέλος του 2014 έχουν χάσει την ζωή τους 159 μοτοσικλετιστές / μοτοποδηλατιστές την ίδια ώρα που το σύνολο των νεκρών σε οδικές συγκρούσεις είναι 513 άτομα.

«Η προσπάθεια μας αυτό το καλοκαίρι δεν θα επικεντρωθεί στους μοτοσικλετιστές μιας και όπως έχει αποδειχθεί έχουν κάποιες φορές μερίδιο στην ευθύνη πρόκλησης οδικής σύγκρουσης αλλά σίγουρα δεν συγκρίνεται με την ευθύνη των οδηγών αυτοκινήτων και φορτηγών», προσθέτει.

Σημειώνει ακόμη ότι η ΜΚΟ θα ζητήσει από την Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά και όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων ανάμεσα στους μοτοσικλετιστές, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του REACTION.

Μεταξύ άλλων θα γίνει εισήγηση για συμμετοχή των οργανωμένων μοτοσικλετιστών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων σε σχέση με νομοθεσίες/εισηγήσεις/δράσεις που τους αφορούν, καταγραφή των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώθηκαν θανατηφόρες/ σοβαρές οδικές συγκρούσεις με μοτοσικλετιστές με στόχο την συλλογή περαιτέρω πληροφοριών, χρησιμοποίηση όλων των αναγκαίων και ενδεικνυόμενων μέτρων για προστασία των μοτοσικλετιστών στο οδικό δίκτυο και διόρθωση όλων των ακάλυπτων πινακίδων και ακατάλληλων κιγκλιδωμάτων, ιδιαίτερα σε σημεία όπου παρατηρούνται οδικές συγκρούσεις με μοτοσικλετιστές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα