Rapid τεστ: Πρόγραμμα για δειγματοληψίες σε δημοτικά σχολεία (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Πραγματοποιούνται αύριο(21/04) rapid  τεστ σε μαθητές και προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων.

Σε εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει προς τις διευθύνσεις συγκεκριμένα δημοτικά σχολεία πως, «σας αποστέλλω ο πρόγραμμα διενέργειας

οργανωμένου δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με λήψη ρινικού επιχρίσματος στο σχολείο σας, από μονάδα δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας την Τετάρτη, 21/4/2021, σε μαθητές/μαθήτριες Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης και στο προσωπικό των σχολείων που περιλαμβάνονται στον συνημμένο πίνακα».

«Επισημαίνεται ότι η διενέργεια του τεστ είναι προαιρετική και θα γίνει σε όσα παιδιά προσκομίσουν, υπογεγραμμένο από τον/τη γονέα/κηδεμόνα τους το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. Όπως έχει αναφερθεί και στη σχετική με το θέμα εγκύκλιο, με ημερ. 12/4/21, η Διεύθυνση κάθε σχολείου πρέπει να ενημερώσει τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ριών για την ημέρα και ώρα διενέργειας του τεστ και για την ανάγκη προσκόμισης του εντύπου γραπτής συγκατάθεσης πριν τη διενέργεια του τεστ. Η συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων πρέπει να φυλαχθεί στο σχολείο. Η Διεύθυνση του σχολείου πρέπει να μεριμνήσει ώστε να μεταβούν στο συνεργείο της κινητής μονάδας του Υπουργείου Υγείας, με τη συνοδεία εκπαιδευτικού, μόνο τα παιδιά που έχουν προσκομίσει συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα», αναφέρει.

Δείτε τον πίνακα ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Rapid, Πρόγραμμα, ΠΙΝΑΚΑΣ,Rapid, programma, pinakas