Premier League: Οι ομάδες έδωσαν 1,4 δισεκατομμύρια για μεταγραφές

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε στην Αγγλία, με τις ομάδες να δαπανούν 1,4 δισεκατομμύρια για την ενίσχυσή τους. Οι αριθμοί πίσω από την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στην Premier League.

Το βράδυ της Πέμπτης (08/08) έπεσε η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου στην Αγγλία. Εκεί όπου για μία ακόμα φορά δαπανήθηκε ένα ποσό άνω του ενός δισεκατομμυρίου. Για την ακρίβεια, αυτή είναι η τέταρτη διαδοχική σεζόν στην οποία οι σύλλογοι της Premier League

έδωσαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο για την ενίσχυσή τους.

Με αφορμή την εκκίνηση του Fantasy Premier League Season της Stoiximan καταγράφουμε όλες τις μεγάλες κινήσεις που έγιναν φέτος στο νησί και τα δεδομένα της μεταγραφικής περιόδου.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ DEADLINE DAY

Ας ξεκινήσουμε από όσα έγιναν χτες. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ολοκληρώθηκαν 17 μεταγραφές, αριθμός που συνιστά την δεύτερη μικρότερη μεταγραφική δραστηριότητα της τελευταίας δεκαετίας, μετά τις 12 που είχαν γίνει το 2009.

Από τις κινήσεις που έγιναν την τελευταία ημέρα των μεταγραφών σίγουρα πρέπει να ξεχωρίσουμε τρεις ομάδες. Η Άρσεναλ, στην προσπάθειά της να βελτιώσει την εικόνα της στην άμυνα πήρε όχι έναν, αλλά δύο αμυντικούς. Ο πρώτος είναι Κιέραν Τέρνι που αποκτήθηκε έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών από την Σέλτικ και ο δεύτερος ο Νταβίντ Λουίζ για μόλις 8 εκατομμύρια από την Τσέλσι.

Εντυπωσιακές ήταν οι κινήσεις που έκανε η Τότεναμ. Λο Σέλσο και Σεσενιόν προστέθηκαν στην αρμάδα του Ποτσετίνο δίνοντας κι άλλες επιλογές στον κόουτς των “σπερς”.

Από εκεί και πέρα, θα ήταν άδικο να μην σταθούμε και στην περίπτωση του Άλεξ Ιβόμπι. Ο Νιγηριανός αποχαιρέτησε την Άρσεναλ και με 34 εκατομμύρια λίρες πήγε στην Έβερτον. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μεταγραφή ήταν και η πιο ακριβή της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών.

Στον αντίποδα, η πιο ακριβή πώληση των αγγλικών ομάδων ήταν αυτή του Λουκάκου στην Ίντερ, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βάζει στα ταμεία της 74 εκατομμύρια λίρες.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό της μεταγραφικής περιόδου, μπορούμε να συμπεράνουμε πως ναι μεν έγιναν λιγότερες μεταγραφικές κινήσεις και ίσως με μικρότερα ονόματα. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε πως η Τσέλσι είχε απαγόρευση μεταγραφών (ολοκλήρωσε μόνο την απόκτηση του Κόβατσιτς) και η Λίβερπουλ κινήθηκε στα ρηχά, τότε το 1,4 δισεκατομμύριο που έδωσαν οι υπόλοιπες ομάδες της Premier League για τις 101 μεταγραφές που έγιναν ήταν πολλά.

 Από το 2014 και έκτοτε οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων μειώνονται και από τις 157 έχουν πέσεις στις 101.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες δίνουν περισσότερα χρήματα για να απόκτηση λιγότερων παικτών. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε πως από τις 20 ομάδες της Premier League αυτό το καλοκαίρι οι έντεκα έσπασαν το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής τους. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το έσπασε μάλιστα τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ενώ οι άλλες δέκα ομάδες που το έκαναν ήταν οι Άρσεναλ, Άστον Βίλα, Λέστερ, Μάντσεστερ Σίτι, Νιουκάστλ, Σαουθάμπτον, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ, Γουλβς και Γουότφορντ.

ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Φυσικά, η πιο ακριβή μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού ήταν ο Χάρι Μαγκουάιρ. Ο Άγγλος στόπερ έπαιξε για αρκετές ομάδες και τελικά κατέληξε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 80 εκατομμύρια λίρες. Ένα ποσό λογικό, αν κρίνουμε πόσο έχουν ανέβει οι τιμές των ποδοσφαιριστών.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πως για έκτη διαδοχική χρονιά είχαμε μείωση στον συνολικό αριθμό των μεταγραφών. Δεύτερος στην σχετική λίστα ήταν ο Νικολά Πεπέ. Η Άρσεναλ δημιούργησε μία εντυπωσιακή τριπλέτα στην επίθεση, προσθέτοντας τον 24χρονο δίπλα στους Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ και για αυτό το λόγο οι Λονδρέζοι έδωσαν στην Λιλ 72 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσουν. Οι επόμενες δύο κινήσεις ανήκουν στην Μάντσεστερ Σίτι.

Όλοι περίμεναν ο Πεπ Γκουαρντιόλα να δώσει ένα μεγάλο ποσό για τον αντικαταστάτη του Κομπανί. Η Σίτι συνδέθηκε με τον Χάρι Μαγκουάιρ, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Αντίθετα, η ομάδα του Καταλανού κόουτς εδωσε 123 εκατομμύρια συνολικά για να αποκτήσει τον Ρόντρι και τον Ζοάο Κανσέλο.

Τέλος, την πρώτη πεντάδα των μεταγραφών του καλοκαιριού στην Αγγλία κλείνει ο Εντομπελέ, που έρχεται να δώσει έξτρα ώθηση στην μεσαία γραμμή της Τότεναμ.

Η ΑΡΣΕΝΑΛ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο σύλλογος που έδωσε τα περισσότερα χρήματα για την ενίσχυσή του αυτό το καλοκαίρι ήταν η Άρσεναλ. Η ομάδα του Έμερι έδωσε συνολικά 155 εκατομμύρια λίρες για την ενίσχυσή της ξεπερνώντας τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Η Σίτι έδωσε 150 εκατομμύρια λίρες, ενώ η Γιουνάιτεντ 145 εκατομμύρια λίρες. Η τέταρτη ομάδα της σχετικής λίστας ήταν η Άστον Βίλα. Τα "λιοντάρια" έδωσαν 125 εκατομμύρια και έγιναν η δεύτερη νεοφώτιστη ομάδα που δίνει εννιαψήφιο νούμερο για την ενίσχυσή της, μετά την Φούλαμ. Βέβαια, στην Άστον Βίλα ελπίζουν να μην έχουν την μοίρα της, αφού υποβιβάστηκε.

Τέλος, την πεντάδα ολοκληρώνει η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα η οποία με την απόκτηση του Ιβόμπι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ξεπέρασε τα εκατό εκατομμύρια φτάνοντας τα 110. Γενικότερα, οι περισσότερες ομάδες ολοκλήρωσαν έτσι το οικονομικό τους ισοζύγιο με αρνητικό πρόσημο και οι μοναδικές που είχαν συν μπροστά ήταν οι Τσέλσι, Λίβερπουλ και Κρίσταλ Πάλας.

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα