Pandora Papers:Βλέπει σκοπιμότητες ο ΠτΔ-«Ένας έντιμος να κάνει το συσχετισμό»

Συνέντευξη στο ΡΙΚ έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις των Pandora Papers. Ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε για τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα για το δικηγορικό του γραφείο. 

Ο Πρόεδρος διευκρίνισε τα Pandora Papers αναφέρονται σε 35 ηγέτες που έχουν επενδύσει πλούτο σε χώρες του εξωτερικού  μέσω offshore εταιρειών.

«Οι ίδιοι διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει κάτι εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ανακάλυψαν ότι το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομα μου ενέγραφε offshore εταιρείες». Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος έχει καταργήσει το είδος των εταιρειών που απέκρυπταν τους μετόχους.

«Τι σχέση έχω εγώ που από το 1997 δεν ασχολήθηκα με το δικηγορικό μου γραφείο. Αυτό που με εκπλήττει είναι ποια σκοπιμότητα υπηρετείται όταν μιλούν για κατ’ ισχυρισμών διεφθαρμένους ηγέτες και αξιωματούχους που μετέφεραν πλούτο στο εξωτερικό, να προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα για το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας». 

Συμπλήρωσε ότι γνωρίζει τις σκοπιμότητες και δεν θα ήθελε να προβεί σε οποιαδήποτε αναφορά. «Κακός γίνεται η αναφορά και θέλω έναν έντιμο άνθρωπο να βρει τον συσχετισμό».

Διαβάστε ακόμη: Θα εξεταστούν τα νέα στοιχεία στην ερεύνα για το δικηγορικό γραφείο του ΠτΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα