OΣΥΠΑ: «Ανάβουν μηχανές» και πάνε Προεδρικό

Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι, σε ένδειξη καλής θέλησης, κατέβαλε την κυβερνητική συνεισφορά στoν Ο.ΣΥ.ΠΑ. για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, καλώντας την εταιρεία να μην θυματοποιεί τους εργαζόμενους για οποιαδήποτε οικονομική διαφορά έχει με το Υπουργείο.

Παράλληλα, καλεί την εταιρεία να συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της σύμβασης και να προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να εξεταστεί και να επιλυθεί η εργατική διαφορά

με το Υπουργείο.

Το Υπουργείο καλεί τους εργαζόμενους να τερματίσουν τα απεργιακά μέτρα, ώστε να επανέλθει η ομαλή παροχή της υπηρεσίας δημοσίων μεταφορών στην Πάφο.

Παρά την κίνηση του Υπουργείου Μεταφορών,θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 9.30 το πρωί η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Χρίστος Ευαγγέλου, εκπρόσωπος των οδηγών του Ο.ΣΥ.ΠΑ., διεμήνυσε πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου θα παραμείνουν στην επ΄αόριστο απεργία που έχουν εξαγγείλει και πως δεν πρόκειται να πιάσουν τιμόνι αν δεν τους καταβληθεί ο μισθός του Νοεμβρίου και αν δεν τους κατοχυρωθεί η καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου και ο 13ος μισθός. Σήμερα είπε μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους στην Λευκωσία με πορεία έξω από το Προεδρικό, τη Βουλή και το Υπουργείο Μεταφορών.

Κάλεσμα στους οδηγούς να επιστρέψουν στην εργασία τους απηύθυνε η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, διευκρινίζοντας ότι για το Δεκέμβριο και τον 13ο μισθό θα γίνει άλλη διευθέτηση.

Παράλληλα κάλεσε τον Ο.ΣΥ.ΠΑ. να πάει, όπως και οι άλλες οι εταιρείες δημόσιων μεταφορών, στο Υπουργείο για να ελεγχθούν τα τιμολόγιά του, ώστε να αποφασισθεί η κυβερνητική συνεισφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα