Oπλισμένοι μαύροι πολιτοφύλακες στους δρόμους των ΗΠΑ - Ποιος ο λόγος (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντείνονται οι φόβοι για ξέσπασμα εμφύλιων ταραχών στις ΗΠΑ λίγες μέρες πριν τις Αμερικανικές εκλογές να βρίσκουν την αμερικανική κοινωνία σε κατάσταση έντονης πόλωσης.

Μια ομάδα μαύρων ένοπλων πολιτοφυλακών,  με την ονομασία  συνασπισμός Not F ***ing Around (NFAC), συγκεντρώθηκε στη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνας για να διαμαρτυρηθεί ενάντια την αστυνομική βία. Η διαδήλωση

πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυξανόμενων φυλετικών εντάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αρκετές εκατοντάδες μαύρα μέλη του NFAC, πολλά από τα οποία μετέφεραν όπλα,  παρέλασαν μέσω του Λαφαγιέτ το Σάββατο. Η πορεία περιελάμβανε άτομα που φορούσαν αλεξίσφερα και άλλα είδη οπλισμού.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τους διοργανωτές για να αναζητήσει δικαιοσύνη για τον Trayford Pellerin, έναν μαύρο που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία της Λαφαγιέτ τον Αύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτοφύλακες, διαδήλωσαν επίσης αφού ένας βουλευτής της Λουιζιάνας φέρεται να τους απειλούσε σε ένα μήνυμα στο Facebook.

 

Ο ηγέτης του NFAC, ο οποίος ο ίδιος αποκαλείται Grandmaster Jay, έδωσε ομιλία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία υποστήριξε ότι το σύνθημα του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, «Make America Great Again» δεν ισχύει για τους μαύρους. «Δεν μπορώ να θυμηθώ μια στιγμή σε αυτήν τη χώρα που ήταν υπέροχη για εμάς», είπε, και στη συνέχεια οδήγησε το πλήθος με φωνές «μαύρης δύναμης (Black power)».

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, η πορεία τελείωσε ειρηνικά, αλλά ένα άτομο συνελήφθη αφού έβγαλε κατά λάθος το όπλο του. Το NFAC είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι το άτομο που συμμετείχε δεν ανήκε στον οργανισμό του.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ είναι σε πορεία για εμφύλιο πόλεμο. Το ένα τρίτο υποστηρίζει τώρα την πολιτική βία.

To ρωσικό RT αναφέρει πως η Αμερικανική αριστερά και δεξιά δεν κατοικούν πλέον σε ένα κοινό ηθικό σύμπαν. «Στην πραγματικότητα, αυτό το φανταστικό σύμπαν δεν υπάρχει», τονίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα