Oμόνοια: Το στοίχημα των νέων

Πέντε παίχτες έφυγαν και τέσσερις ήρθαν στην Ομόνοια. Ποσοτικά, το -1 δεν παίζει και ιδιαίτερη σημασία.

Σημασία, έχει αν έχει μειωθεί ή αυξηθεί η ποιότητα στο ρόστερ. Αν, δηλαδή, η Ομόνοια θα βγει ενισχυμένη μέσα από τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου και θα μπορέσει να τρέξει, τουλάχιστον, τους στόχους της.

Φυσικά, είναι πολύ νωρίς να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα, αφού οι Ρουνιέ και Γκουλόν δεν έχουν ακόμη πάρει λεπτά συμμετοχής, κάτι που ενδέχεται να γίνει αύριο στο φιλικό με την Ένωση στο Παραλίμνι. Κυρίως, για τον Κροάτη αμυντικό, που προπονείται εδώ και μέρες, το αυριανό

φιλικό θα είναι πολύ πιο χρήσιμο, αφού ο Καιάφας τον υπολογίζει άμεσα για βασικό, ελλείψη στόπερ στην ομάδα.

Θεωρητικά, η Ομόνοια με τους Ρουνιέ και Γκουλόν προσθέτει ύψος, ποιότητα και εμπειρία στον ανασταλτικό της μηχανισμό, στοιχεία πολύ σημαντικά, τα οποία έχασε με τις αποχωρήσεις των Αγκουισταπάτσε, Στεπάνοφ, Σκαραμοτσίνο και Σερτζίνιο. Το να μπει κανείς στη διαδικασία ατομικών συγκρίσεων αυτών που έφυγαν, με αυτούς που ήρθαν, είναι άσκοπο, καθώς άλλη ήταν η Ομόνοια του 2014 και άλλη του 2015. Ας μη ξεχνάμε και τις προσθήκες των Λεάντρο και Σκέμπρι, που μπήκαν άμεσα στην ομάδα και την ανέβασαν ποιοτικά. Ο Βραζιλιάνος με την ηγετική του φυσιογνωμία μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις ενώ ήδη έχει δώσει και δύο γκολ, αγωνιζόμενος ως στόπερ. Δύο γκολ έδωσε γρήγορα-γρήγορα και ο Μαλτέζος επιθετικός και η λογική λέει ότι με τις δύο αυτές προσθήκες, η Ομόνοια, ήδη παρουσιάζεται ενισχυμένη.

Ωστόσο, την τελική απάντηση στο ερώτημα, αν ενισχύθηκε πραγματικά, θα δώσουν οι νεοφερμένοι Ρουνιέ και Γκουλόν. Άλλωστε, στο μεσοαμυντικό χώρο είχε δημιουργηθεί η «μεγάλη τρύπα» και εκεί χρειαζόταν «νέο αίμα» η ομάδα. Λογικά ο Ρουνιέ, όντας αγωνιστικά πιο έτοιμος από τον Γκουλόν, θα μπει αμέσως στην ομάδα και θα καπαρώσει λογικά τη μια θέση στο κέντρο της άμυνας, πλάι είτε στον Λομπτζιανίτζε, είτε στο Λεάντρο, αναλόγως των αναγκών και των απουσιών του κάθε αγώνα. Από την άλλη ο Γκουλόν μπορεί να δώσει ύψος και δύναμη στον άξονα, αλλά αρκετά κλεψίματα και συνάμα δημιουργικότητα στο παιχνίδι της ομάδας του. Και οι δύο έχουν παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα και μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην Ομόνοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα