Συνάντηση Γ.Γ ΟΗΕ-Κοτζιά - Η δήλωση Έλληνα ΥΠΕΞ για Κυπριακό

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΥΠΕΞ της Ελλάδος, Νίκου Κοτζιά, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, προχώρησε σε δηλώσεις για το Κυπριακό, στους δημοσιογράφους και στον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στις ΗΠΑ Δημήτρη Φιλιππίδη, λέγοντας ότι, «δεν μπορούν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στην Τουρκία».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς, σε δηλώσεις

του, σημείωσε ότι συζήτησαν με τον Γ.Γ του ΟΗΕ, για την μελλοντική διαπραγμάτευση στο Κυπριακό και πως αυτή πρέπει να προετοιμαστεί.

Ερωτηθείς εάν ο Γ.Γ του ΟΗΕ προτίθεται να διορίσει ειδικό απεσταλμένο, ανέφερε, ότι έχει προτείνει αλλά δεν έχει γίνει αποδεκτός από την Τουρκία.

«Εγώ του είπα ότι δεν γνωρίζω την σύμβουλο που πρότεινε αλλά έχω εμπιστοσύνη στις επιλογές του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο κ. Κοτζιάς, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πριν από την ολοκλήρωση των τουρκικών προεδρικών εκλογών.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα με το ονοματολογικό των Σκοπίων, ο κ. Κοτζιάς, ανέφερε, ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος έχοντας όμως τη θέληση να βρεθεί λύση.

«Και πρέπει να έχει και η άλλη πλευρά (Σκόπια) τον ρεαλισμό και τον πραγματισμό για να βρεθεί λύση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δήλωση ΥΠΕΞ @NikosKotzias με το πέρας της συνάντησής του με ΓΓ ΟΗΕ António Guterres στη Νέα Υόρκη https://t.co/iWMx5t1ElS pic.twitter.com/Fu5YNRdiZ1

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) 23 Μαΐου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα