Oι λάθος χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών

Και ποιος δεν χρησιμοποιεί το οποιοδήποτε καθαριστικό τζαμιών για παραπάνω χρήσεις από μόνο τα τζάμια; Είναι τόσο πρακτικό και βολικό που πραγματικά πιάνουμε να καθαρίσουμε τζάμια, τραπεζάκι του καφέ, υπολογιστές, όλα. Δυστυχώς, όμως, δεν κάνει για όλες τις επιφάνειες και μερικές φορές μπορεί να κάνουμε περισσότερο κακό από ότι καλό.

Για να γλιτώσεις τις ζημιές, λοιπόν, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές, έτσι ώστε να ξέρεις που να μην χρησιμοποιήσεις το καθαριστικό τζαμιών.

-Οθόνη λάπτοπ και τηλεόρασης

Αν θέλεις να χαλάσεις τις οθόνες του υπολογιστή και της τηλεόρασης σου,

τότε μπορείς να συνεχίζεις να τις καθαρίζεις με καθαριστικό τζαμιών. Αν θέλεις να κρατήσουν και να μην έχεις θέματα, τότε θα σου πρότεινα να αφήσεις το Άζαξ στην άκρη και να πάρεις ένα καθαριστικό ειδικό για τέτοιες οθόνες.

-Μην το αναμειγνύεις με χλωρίνη

Τα περισσότερα καθαριστικά για τα τζάμια έχουν μέσα αμμωνία. Σκέψου μόνο τη μπορεί να συμβεί αν το μπερδέψεις με χλωρίνη. Μόνο να το εισπνεύσεις και το λιγότερο που θα πάθεις είναι ένας τρομερός πονοκέφαλος και ζάλη. Για αυτό το λόγο πάντα ότι χημικά καθαριστικά έχεις, καλό είναι να τα χρησιμοποιείς ξέχωρα.

-Σε επιφάνειες μαρμάρινες ή από γρανίτη

Όχι ότι είναι κακό να το χρησιμοποιήσεις σε αυτές τις επιφάνειες, απλώς όσο πιο συχνά τις καθαρίζεις με καθαριστικό τζαμιών, όλο και πιο θαμπές θα γίνονται. Για να έχεις πάντα εντυπωσιακά καθαρούς πάγκους από μάρμαρο ή γρανίτη, χρησιμοποίησε πιο ήπια προϊόντα.

-Σε ξύλινες επιφάνειες

Το ίδιο ισχύει και με τις ξύλινες επιφάνειες. Ξέρω είναι πολύ βολικό την ώρα που καθαρίζεις τα τζάμια στο σαλόνι, να περάσεις και μια το ξύλινο τραπεζάκι του καφέ ή τον μπουφέ. Πίστεψε με έχω δελεαστεί πάρα πολλές φορές. Αλλά μετά σκέφτομαι ότι είναι λάκα και είναι κρίμα να την θαμπώσω απλά και μόνη γιατί μου είναι βολικό.

Πηγή: exypnes-idees.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα