O Oυκρανός Πρόεδρος εγκρίνει νόμο για επιστράτευση εφέδρων

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλοτυρ Ζελένσκι έχει υπογράψει νόμο που επιτρέπει στους εφέδρους  να κληθούν για στρατιωτική θητεία χωρίς να ανακοινωθεί κινητοποίηση, ανέφερε το γραφείο του την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Reuters, o νόμος εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο στα τέλη Μαρτίου, και  καθιστά δυνατή την σημαντική ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία.

«Αυτό θα επιτρέψει τον γρήγορο εξοπλισμό των στρατιωτικών

μονάδων όλων των αμυντικών δυνάμεων με εφεδρους, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την αποτελεσματικότητα της μάχης τους κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επίθεσης", ανέφερε το γραφείο.

Την Τρίτη, ο Ζελένσκι προκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, να τον συναντήσει στην περιοχή του Ντονμπάς για συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης εκεί και για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των γειτόνων.

Το Κίεβο και η Μόσχα επιρρίπτουν εκατέρωθεν ευθύνες για τις αυξανόμενες συγκρούσεις στο Ντόνμπας όπου τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις σε μια σύγκρουση που σύμφωνα με την Ουκρανία έχει σκοτώσει 14.000 ανθρώπους από το 2014.

Η Ουκρανία, οι Δυτικοί σύμμαχοί της και το ΝΑΤΟ κατηγόρησαν τη Ρωσία για "προκλητική" συσσώρευση στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και στην Κριμαία. Με τη σειρά της, η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για "προκλητική δραστηριότητα" στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου.

Διαβάστε επίσης: Η Μόσχα λέει πως Κίεβο και ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες

Keywords
Τυχαία Θέματα