O Mάρεϊ «τέλειωσε» και τον τελευταίο Γάλλο!

Ο Άντι Μάρεϊ νίκησε 5-7,7-6(3),6-0, 6-2 τον Ρισάρ Γκασκέ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, αφήνοντας τους Γάλλους χωρίς εκπρόσωπο στη διοργάνωση. Στον ημιτελικό ο Βρετανός θα αναμετρηθεί με τον κάτοχο του θεσμού, Σταν Βαβρίνκα, ο οποίος απέκλεισε τον Ράμος-Βινόλας με 6-2, 6-1, 7-6(7).

Μάρεϊ και Βαβρίνκα έχουν συναντηθεί στο παρελθόν 15 φορές, με τον πρώτο να προηγείται 8-7. Ωστόσο, τις δύο φορές που έχουν κοντραριστεί στο χώμα, νικητής αναδείχθηκε ο Ελβετός. Σημαντική λεπτομέρεια είναι επίσης ότι ο Μάρεϊ δεν έχει νικήσει από το 2012, παρότι ακολούθησαν τρεις συναντήσεις σε Μόντε Κάρλο,

Αμερικανικό Όπεν και ATP World Tour Finals.

Σε ότι αφορά τον Γκασκέ, αυτός ήταν ο πρώτος προημιτελικός στο Γαλλικό Όπεν της καριέρας του, στον οποίο παρότι αντιστάθηκε σθεναρά για 2 ώρες και 17 λεπτά στα δύο πρώτα σετ, στην συνέχεια ο Μάρεϊ χρειάστηκε μόλις μισή ώρα για να πάρει τη νίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο σετ κατάφερε να το γυρίσει ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-5.

Ο Γάλλος στο δεύτερο σετ προηγήθηκε με 3-1, προτού ο Μάρεϊ βρει ρυθμό στο παιχνίδι του και κάνει το 5-2. Παρότι όμως πολλοί πίστεψαν ότι θα το κλείσει το σετ, ο Γάλλος είχε άλλη άποψη και κερδίζοντας το μπρέικ μείωσε σε 5-4 και οδηγώντας το σετ στο τάι μπρέικ.

Οι αντιστάσεις του Γάλλου εξουδετερώθηκαν πλήρως στη συνέχεια, υποκύπτοντας στα δύο επόμενα σετ με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Βαβρίνκα από την πλευρά του δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας τα δύο πρώτα σετ σε μία ώρα. Στο τρίτο σετ ο Ράμος-Βινόλας κατάφερε να επιστρέψει από το 2-4 σε 5-4 και 6-5, οδηγώντας τη διαδικασία στο τάι-μπρέικ, όπου 31χρονος Ελβετός νίκησε 9-7 και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» της διοργάνωσης.

Στις γυναίκες το πρώτο ζευγάρι του ημιτελικού είναι αυτό μεταξύ των Μουγκουρούθα και Στόσουρ. Η Αυστραλή απέκλεισε την Τσβετάνα Πιρόνκοβα με 6-4, 7-6(6), ενώ η Ισπανίδα επικράτησε πιο εύκολα της Αμερικανίδας Σέλμπι Ρότζερς με 7-5, 6-3.

Η Στόουρ επιστρέφει στον πρώτο της ημιτελικό γκραν σλαμ έπειτα από 4 χρόνια. Συνολικά η Αυστραλή έχει δώσει το «παρών» σε τέσσερις ημιτελικούς σε γαλλικό όπεν, το 2010 ήταν φιναλίστ, ενώ το 2009 και 2012 σταμάτησε στα ημιτελικά.

Για την 22χρονη Μουγκουρούθα είναι η πρώτη φορά που προκρίνεται στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν και δεύτερη σε γκραν σλαμ στην καριέρα της, έπειτα από την περσινή της παρουσία στον τελικό του Γουίμπλεντον.

Keywords
Τυχαία Θέματα