O Kύπριος ντετέκτιβ «Κλουζώ» άγριων ζώων στις ΗΠΑ - Εντοπίζει μέχρι και πούμα

Στο Ράδιο Πρώτο μίλησε Κύπριος ο οποίος διευθύνει μια ατομική επιχείρηση «ανίχνευσης και αποτροπής αρπακτικών» στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον Πέτρο Χρυσάφη, 33 ετών ο οποίος μεγάλωσε στην Κύπρο και πλέον ζει τα τελευταία 8 χρόνια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η δουλειά του είναι να προστατεύει κτηνοτροφικά ζώα, όπως αγελάδες και κατσίκες από τα άγρια ζώα. Ο Πέτρος έχει έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης καθώς σκοπός

του δεν είναι να σκοτώσει τα άγρια ζώα αλλά να δουλέψει μαζί τους ώστε να τους μάθει πως μπορούν να συνυπάρχουν με τα υπόλοιπα ζώα.

Ο Πέτρος είχε σπουδάσει ζωολογία στη Σκωτία και ακολούθως πήγε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ για το μεταπτυχιακό του. Όπως είπε στις ΗΠΑ υπάρχουν τα πούμα και οι μαύρες αρκούδες οι οποίες είναι λιγότερο επικίνδυνες από άλλες αρκούδες, καγιότς, αλεπούδες κ.α.

Πέρσι εργάστηκε σε περίπου 56 περιπτώσεις σε οικισμούς στην Καλιφόρνια και σε ορεινές κοινότητες.

Όταν φτάνει σε ένα αγρόκτημα όπου οι ιδιοκτήτες έχουν μόλις χάσει ζώα, κάνει νεκροψία για να διαπιστώσει ποιον ζώο το σκότωσε ώστε ο αγρότης να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ή ακόμη και να λάβει αποζημίωση από το κράτος.

Έχει στη κατοχή του συγκεκριμένες κάμερες οι οποίες τοποθετούνται σε μονοπάτια που πιθανόν να περάσουν άγρια ζώα για να τα εντοπίζει. Οι κάμερες ενεργοποιούνται και αποθηκεύει φωτογραφίες με χρονική σήμανση.

Κληθείς να απαντήσει εάν θα ήθελε να έρθει στην Κύπρο, είπε ότι στην Κύπρο αν ερχόταν θα έβγαζε φωτογραφίες άγριων αλεπούδων.  

     

Διαβάστε επίσης: O Kύπριος ντετέκτιβ άγριας ζωής στις ΗΠΑ που βοηθά κτηνοτρόφους και λιοντάρια

Keywords
Τυχαία Θέματα