O Elon Musk προσγείωσε την τιμή του Dogecoin σε μια ιστορική εμφάνιση στο SNL

Μάλλον δεν βοήθησε και τόσο το Dogecoin η εμφάνιση του Elon Musk στο Saturday Night Live το περασμένο Σάββατο. 

O Μusk, τελικά έριξε το Dogecoin με την εμφάνισή του στην εκπομπή . Το τέταρτο μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση έφτασε στο ρεκόρ των 73 σεντς το Σάββατο, πριν αρχίσει την κατηφόρα. Υποχώρησε 29% τις τελευταίες 24 ώρες, γύρω στα 51,4 σεντς. Ο ιδρυτής της Tesla,

δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είχε βάλει το… χέρι του στο ράλι με tweets την Παρασκευή και το Σάββατο.

To Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο το 2013 έχει ανέβει πάνω από 20.000% την περασμένη χρονιά. Ο Musk ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μαζί με τους Mark Cuban, Snoop Dogg και Gene Simmons. Οπαδοί του κρυπτονομίσματος ανά τον κόσμο είχαν οργανώσει ομάδες για να παρακολουθήσουν την εκπομπή.

Αποκάλυψε ότι έχει σύνδρομο Άσπεργκερ

Ο Musk προσπάθησε να εξηγήσει τη λογική των κρυπτονομισμάτων. Αφού ρωτήθηκε επανειλημμένα για το τι είναι το Dogecoin συμφώνησε με έναν από τους συμμετέχοντες ότι είναι «είναι μια φασαρία» (hustle).

Ωστόσο ο Μασκ δεν ήταν μόνος του στο στούντιο του SNL. Μαζί του ήταν και η μητέρα του, λόγω του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας σήμερα. Εκείνη δεν ήταν τόσο άνετη όσο ο γιος της on camera, αλλά παρέμεινε πιστή στο σενάριο του σόου.

SpaceX launching satellite Doge-1 to the moon next year

– Mission paid for in Doge
– 1st crypto in space
– 1st meme in space

To the mooooonnn!!https://t.co/xXfjGZVeUW

— Elon Musk (@elonmusk) May 9, 2021

«Είμαι ενθουσιασμένος για το δώρο που έκανα στη μητέρα μου» είπε, δίνοντάς της ένα κρυπτονόμισμα Dogecoin. Ακολούθησε ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του κρυπτονομίσματος. Μετά το αστείο του Μασκ, η τιμή του στο χρηματιστήριο έπεσε.

Ο μονόλογος του Μασκ κάλυψε μια σειρά θεμάτων και ο ίδιος έμοιαζε ιδιαίτερα άνετος μπροστά στις κάμερες και σε έναν ρόλο άγνωστο για εκείνον. Τουλάχιστον μέχρι χθες, Σάββατο.

«Γράφω ιστορία απόψε ως το πρώτο άτομο με σύνδρομο Άσπεργκερ που παρουσιάζει το SNL… ή τουλάχιστον το πρώτο που το παραδέχεται», είπε ο CEO της Tesla.

Οι πρώτες εντυπώσεις για την εμφάνισή του Μασκ, όπως αναφέρει το CNNi, την χαρακτήρισαν ως «εκπληκτική επιλογή για το σόου» δεδομένου ότι το SNL δεν είναι γνωστό για την επιλογή οικοδεσποτών από τον κόσμο της τεχνολογίας ή των επιχειρήσεων.

Μεταξύ των όσων μοιράστηκε με το κοινό, ήταν και το όραμά του για το μέλλον. Όπως είπε, πιστεύει σε ένα μέλλον ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θεωρεί ότι οι άνθρωποι πρέπει να γίνουν ένας πολυ-πλανητικός πολιτισμός.

Ο Μασκ αστειεύτηκε για τις αμφιλεγόμενες, ενίοτε, αναρτήσεις του στο Twitter.

«Σε οποιονδήποτε έχει τυχόν προσβληθεί, θέλω απλώς να πω ότι εγώ επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κι ότι θα στείλω με διαστημικό πύραυλο ανθρώπους στον Άρη. Νομίζατε ότι θα είμαι ένας κουλ, φυσιολογικός τύπος;», πρόσθεσε ο ιδρυτής της SpaceX.

Για πρώτη φορά το Saturday Night Live προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση, σε διεθνές επίπεδο.

Το YouTube έκανε live streaming σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ινδίας, του Μεξικού, της Ρωσίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε το NBC.

Πηγή: euro2day.gr/cnn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα