N.Συλικιώτης: Να σταματήσουμε την καταστροφή των δασών

“Είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα για πρόληψη και αποτροπή της παράνομης υλοτομίας, της αυθαίρετης αποψίλωσης αλλά και της σκόπιμης καταστροφής και πυρπόλησης των δασών, η οποία πραγματοποιείται για οικοπεδοποίηση δασικών εκτάσεων, κάτι που ζούμε πολύ έντονα στην νότια Ευρώπη, για εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων. Όπως επίσης και να προωθηθεί η αναδάσωση”.

Αυτά τόνισε χθες βράδυ ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στην παρουσία και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κου Κ. Βέλλα.

Θέμα της συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση της παράνομης υλοτομίας, αποψίλωσης και υποβάθμισης των δασών.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να στηριχτούν οι χώρες παραγωγής ξυλείας και να κινητοποιηθούν πόροι για την ανάπτυξη μηχανισμών, ώστε να ενισχυθεί το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας. Συμπλήρωσε όμως, πως κάθε μας ενέργεια πρέπει να σέβεται και να προωθεί τους στόχους που έχουμε θέσει για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης επισήμανε πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Τόνισε λοιπόν πως έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τα δάση από κάθε παράνομη αποψίλωση και καταστροφή και να αναπτύξουμε μια δασική νομοθεσία βάσει των συμφερόντων της κοινωνίας και των ανθρώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα