Nέο χτύπημα Τwitter εναντίον Τραμπ - Ο λόγος που κατέβηκε ανάρτηση για Φλόιντ

Το Twitter κατέβασε βίντεο που δημιουργήθηκαν προς τιμήν του  Τζορτζ Φλόιντ από υποστηρικτές της εκστρατεία του Τραμπ για μια καταγγελία περί πνευματικής ιδιοκτησίας την Πέμπτη, πυροδοτώντας  νέες  αναταραχές  μεταξύ της εταιρείας κοινωνικών μέσων και του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ  προκαλώντας οργή του ιδίου αι των υποστηρικτών του.

Το ζευγάρι των tweets που δημοσιεύτηκαν από τους λογαριασμούς της καμπάνιας @TeamTrump και @TrumpWarRoom 2020 την Τετάρτη περιελάμβαναν

βίντεο σχετικά με τον θάνατο του Φλόιντ στη Μινεάπολη, το οποίο ο πρόεδρος αποκάλεσε «σοβαρή τραγωδία» που «δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ».

Όπως σημειώνουν ξένα δημοσίεύματα, το βίντεο διάρκειας σχεδόν τεσσάρων λεπτών είχε  και πολιτικό αντίκτυπο , με τον Τραμπ να στρέφεται εναντίον της ακτιβιστικής ομάδας antifa και «άλλων ριζοσπαστικών αριστερών ομάδων»  για το ότι «τρομοκρατούν τους αθώους» στις εθνικές διαδηλώσεις μετά τονΟ θάνατος του Φλόιντ.

Το Twitter άφησε τις δημοσιεύσεις, αλλά κατάργησε τα βίντεο και έθεσε μια επικάλυψη σε αυτά που έγραφε: "Αυτό το μέσο έχει απενεργοποιηθεί ως απάντηση σε μια αναφορά του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων."

Η εκπρόσωπος του Twitter, Λόρεν Αλεξάντερ, δήλωσε ότι ανέλαβε δράση  λόγω καταγγελίας περί πνευματικών δικαιωμάτων βάσει του Νόμου για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή εποχή. Η εταιρεία δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μια τρίτη εταιρεία ερευνών που παρακολουθεί καταγγελίες περί πνευματικών δικαιωμάτων, η Lumen Database, δήλωσε ότι η ανακοίνωση προήλθε από το Νομικό Γραφείο του Sam Koolaq στο Burbank της Καλιφόρνια, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τα μέλη της εκστρατείας του  Τραμπ σχολιάζοντας  το περιστατικό σε ένα tweet την Πέμπτη,  είπε«Το Twitter και το @ack λογοκρίνουν αυτό το ανυψωτικό και ενοποιητικό μήνυμα από τον Πρόεδρο Τραμπ μετά την τραγωδία #GeorgeFloyd».

Το περιστατικό έρχεται καθώς ο Τραμπ έχει ξεσηκώσει τη δημόσια διαμάχη του με το Twitter αλλά και το Facebook. Το Twitter έκανε την ίδια ενέργεια πέρυσι εναντίον μιας ανάρτησης του προσωπικού λογαριασμού του Trump που περιελάμβανε ένα βίντεο που έβγαλε πλάνα από ένα μουσικό βίντεο από το ροκ συγκρότημα Nickelback.

Διαβάστε επίσης : «Πόλεμος» Τραμπ με Facebook-Τwitter για Antifa &υποψίες για λευκούς ρατσιστές

Keywords
Τυχαία Θέματα