Nέα κατηγοριοποίηση χωρών για αφίξεις ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα
Το "υπουργείο υγείας" στα κατεχόμενα ανακοίνωσε σήμερα νέα κατηγοριοποίηση χωρών για αφίξεις με βάση τον επιδημιολογικό κίνδυνο, με ισχύ από την 29η Αυγούστου.
Στην κατηγορία Α οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Σε αυτή τη κατηγορία εντάσσονται: Εσθονία, Φινλανδία, Νότια Κορέα,
Όσοι δεν προσκομίσουν αρνητικό τεστ μπορούν να εισέλθουν στα κατεχόμενα από δύo οδοφράγματα, αυτό το Αγίου Δομετίου και του Περγάμους καθώς μόνο εκεί υπάρχει η δυνατότητα για διενέργεια εξετάσεων. Θα παραμένουν σε καραντίνα ως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και θα πληρώνουν το κόστος του τεστ.
Για επιβάτες με άφιξη μέσω Τουρκίας από οποιαδήποτε χώρα της κατηγορίας Α επιβάλλεται η προσκόμιση τεστ 3-5 μέρες πριν την άφιξή τους και θα υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ με την άφιξή τους.
Όσοι εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές, μαθητές/φοιτητές ή διακινούνται για λόγους υγείας ή άλλους λόγους θα πρέπει να προσκομίζουν τεστ μόνο μια φορά.
Οι κάτοικοι Πύλας πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ μόνο μια φορά. Το ίδιο ισχύει και για διπλωματικό προσωπικό, προσωπικό των ΗΕ και των Βάσεων.
Στην κατηγορία Β περιλαμβάνονται οι χώρες: Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία, Ελβετία, Ισλανδία, Ιαπωνία, Πολωνία, Βέλγιο, Ιταλία , Τσεχία , Μονακό, Βατικανό, Σαν Μαρίνο, Ρουάντα, Ουρουγουάη, Κίνα, Βοσνία, Σιγκαπούρη, Τουρκία, Ιορδανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κουβέιτ, ΗΒ και Σουηδία. Οι επιβάτες πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ 3-5 μέρες πριν την άφιξή τους και δεύτερο τεστ θα γίνεται στα κατεχόμενα. Όσοι έχουν διαμονή σε ξενοδοχεία θα πρέπει να αυτοπεριορίζονται εκεί και οι υπόλοιποι στα σπίτια τους μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Για αναχωρήσεις προς Τουρκία και διαμονή 5 μέρες ή λιγότερες πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ που να έγινε 3 μέρες πριν την αναχώρησή τους από το ψευδοκράτος . Κατά την άφιξη τους από Τουρκία πρέπει να έχουν αρνητική εξέταση που να έγινε στην Τουρκία και επιβάλλεται να εξεταστούν 2η φορά στις πέντε με επτά μέρες της άφιξής τους.
Για επιβάτες από Τουρκία που είχαν εκεί διαμονή λιγότερη των 5 μερών και δεν εξετάστηκαν πριν την αναχώρησή τους από το ψευδοκράτος θα επιβάλλεται να παραμείνουν σε καραντίνα 3 ημερών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και πριν την επιστροφή στα σπίτια τους θα υποβάλλονται σε τεστ με δικό τους κόστος.
Στην κατηγορία Γ κατατάσσονται οι χώρες: ΗΠΑ, Βραζιλία, Αργεντινή, Σερβία, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Ινδία, Ιράν, Ισραήλ, Καζακστάν, Κόσοβο, Μεξικό, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ρωσία, Τουρκμενιστάν, Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες, Ιράκ, Ισπανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Αλγερία, Αυστραλία, Μαρόκο, Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Κροατία, Ολλανδία, Ανδόρα, Τυνησία, ΗΑΕ, Λίβανος, Ουκρανία, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες που δεν κατονομάζονται.
Οι επιβάτες πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ με διενέργεια 3-5 μέρες πριν την άφιξή τους και θα υποβάλλονται σε 2η εξέταση κατά την άφιξή τους. Θα είναι σε καραντίνα 14 μερών σε ειδικά κέντρα και θα δικαιούνται να εξέλθουν όταν το 3ο τεστ είναι αρνητικό. Όλοι πληρώνουν το κόστος του τεστ εκτός "υπήκοοι" του ψευδοκράτους και "μόνιμα διαμένοντες".
Πηγή: ΚΥΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καθηγητής Οξφόρδης για κορονοϊό: Τα 2 μέτρα απόσταση είναι απαρχαιωμένη άποψη - Τι προτείνει
- Επιστήμονας που ανακάλυψε τον κορονοϊό: Είναι πολύ επικίνδυνος - Οι ΗΠΑ γνώριζαν
- Πανελλήνιες - Βάσεις: Πτώση στις περισσότερες σχολές - Ιστορική πτώση στις Ιατρικές
- Γιάννης Πουλόπουλος: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο τραγουδιστή
- Πλήρωσε 75 φορές την κλήση της τροχαίας…
- Ιόνιο: Επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια - Τι σημαίνει και ποιο «μήνυμα» στέλνει στην Τουρκία
- Ένα κρούσμα κορονοϊού στα Ιωάννινα
- Εκλογές ΗΠΑ: Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις - Ανεβαίνει συνεχώς ο Τραμπ
- «Κλείδωσε» η ώρα προβολής
- Μπαίνει δυναμικά στη «Φωλιά των ΚουΚου»...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Nέα κατηγοριοποίηση χωρών για αφίξεις ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα
- Ισλαμιστές & Νεο-Νεότουρκοι: Η Τουρκία οδεύει προς μια νέα Συνθήκη των Σεβρών
- Ελληνοτουρκικά: Το viral σκίτσο με τον Ερντογάν στην πισίνα
- Επικράτηση Ακιντζί στις «εκλογές» δείχνει νέα δημοσκόπηση
- Σύσκεψη στο Προεδρικό για τα σχολεία του Ριζοκαρπάσου σχετικά με την πανδημία
- Φωτιά σε όχημα που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Λευκωσίας (pic)
- Λάρνακα: 26χρονος ομολόγησε και υπέδειξε που έθαψε τον 33χρονο
- Ερντογάν και ΑΚΡ απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των Τούρκων (δημοσκόπηση)
- Λευκωσία: Πυρκαγιά ξέσπασε παρά το χωριό Ποτάμι
- Μεγάλη έρευνα της "Σημερινής" για την οικονομία - Ανάκαμψη η επιδείνωσή;

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Nέα κατηγοριοποίηση χωρών για αφίξεις ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα
- Ερντογάν και ΑΚΡ απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των Τούρκων (δημοσκόπηση)
- Μεγάλη έρευνα της "Σημερινής" για την οικονομία - Ανάκαμψη η επιδείνωσή;
- Επιβραδύνθηκε από τον Ιούνιο ο ρυθμός υποβάθμισης χωρών, σύμφωνα με τον Fitch
- ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Λόρα ενισχύθηκε στην κατηγορία 3
- Επικράτηση Ακιντζί στις «εκλογές» δείχνει νέα δημοσκόπηση
- Ισλαμιστές & Νεο-Νεότουρκοι: Η Τουρκία οδεύει προς μια νέα Συνθήκη των Σεβρών
- Η ομάδα της σεζόν στο Europa League
- Ελληνοτουρκικά: Το viral σκίτσο με τον Ερντογάν στην πισίνα
- Απόλλων / Ενημέρωση για τα τεστ κορωνοϊού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Μεγαλώνοντας έναν άγγελο»: H πρώτη επαγγελματική φωτογράφιση της εγκύου Gigi Hadid
- Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέος γύρος με περισσότερους ωφελούμενους τον Σεπτέμβριο
- Βουλή: Δευτερολογίες Μητσοτάκη - Τσίπρα με σκληρή αντιπαράθεση
- Συναγερμός στη Χιλή - Ξεπέρασαν τα 400.000 τα κρούσματα κορωνοϊού
- Επική Μαρία Σάκκαρη «πέταξε έξω» την Σερένα Ουίλιαμς
- Προσφυγή του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κατά της απόφασης για Oil One – Τι θα κάνει τώρα ο Κωστής Χατζηδάκης;
- «8 Λέξεις»: Έρχονται στον ΣΚΑΙ
- Ολυμπιακός: Αρνητικός στον κορονοϊό ο Παπανικολάου, ενσωματώνεται στην προετοιμασία
- Η ατάκα του Κούμαν στον Μέσι που τον… έσπρωξε στην έξοδο
- Προσλήψεις 21.065 αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση