Moody's: Αναβάθμιση στις προοπτικές των τραπεζών της Κίνας

Σε σταθερές, από αρνητικές, αναβάθμισε τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος της Κίνας ο οίκος αξιολόγησης Moody`s Investors Service.

αναβάθμιση αντανακλά τις προσδοκίες μας ότι τα μη αποδοτικά επιτόκια δανεισμού θα είναι σχετικά σταθερά στα τρέχοντα επίπεδα", αναφέρει ο βοηθός αντιπρόεδρος και αναλυτής του οίκου Yulia Wan σε έκθεσή του με τίτλο «Κίνα: Βελτιωμένο λειτουργικό περιβάλλον και κανονισμοί προληπτικής εποπτείας οδηγούν σε μια σταθερή προοπτική".

Συγκριτικά, ο Moody`s επισημαίνει ότι η ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών

επιδεινώθηκε ταχύτερα κατά το 2015 και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

"Η σταθερή προοπτική βασίζεται επίσης στην εκτίμησή μας ότι η υιοθέτηση πιο συντονισμένων πολιτικών μέτρων από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του σκιώδους τραπεζικού συστήματος θα βοηθήσει στην άμβλυνση των κινδύνων στις τράπεζες και στην αντιμετώπιση ορισμένων βασικών ανισορροπιών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα", προσθέτει ο κ. Wan.

Όσον αφορά το λειτουργικό περιβάλλον, ο Moody`s υπογραμμίζει ότι οι συνθήκες σταθεροποιούνται, βοηθούμενες από τις κυβερνητικές πολιτικές για στήριξη της ανάπτυξης και μείωση των συστημικών χρηματοοικονομικών κινδύνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα