Moody's: Αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας Κύπρου

Σε αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, στο “B1" ,από “Β3”, της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, προχώρησε απόψε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody`s.

Επίσης, ο Moody`s έθεσε σε σταθερό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ενώ επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου στο NP (Not-Prime).

Ο οίκος επικαλείται ως κύριο λόγο της αναβάθμισης την ταχύτερη από την αναμενόμενη οικονομική

ανάκαμψη που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία και την προσδοκία ότι ο τομέας των εξαγωγών θα συνεχίσει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα και θα ενισχυθεί τώρα από την αύξηση της εγχώριας ζήτησης.

Δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον Moody`s, για την αναβάθμιση της Κύπρου είναι η σταθερή υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων λόγω της αυστηρής εφαρμογής του προϋπολογισμού και καλύτερων από τις αναμενόμενες επιδόσεις στην οικονομική ανάπτυξη.

Κατά συνέπεια, ο οίκος αναμένει ότι από αυτό το έτος ο λόγος ως προς το ΑΕΠ του δημόσιου χρέους θα αρχίσει να μειώνεται.

Η αναβάθμιση από τον Moody`s ακολουθεί την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τους δύο άλλους μεγάλους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, Fitch και Standard and Poor`s στις 23 Οκτωβρίου και 25 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, αντίστοιχα.

Ο οίκος Moody`s διατηρούσε την Κύπρο στη βαθμίδα “B3” με σταθερό ορίζοντα από τις 14 Νοεμβρίου του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα