Mηνύσεις εναντίον εταιρείας για λόγους... τελειότητας

Κάθε υπάλληλος και τα προβλήματά του. Όμως αυτά που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι της γνωστής εταιρείας ενδυμάτων Abercrombie &Fitch είναι κάτι παραπάνω από... πρωτόγνωρα.

Πώς αντιδρούν; Μηνύοντας την εταιρεία για «διακρίσεις» και υποστηρίζοντας ότι οι εντολές που λαμβάνουν είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Abercrombie &Fitch, πέραν

του ότι θέλει οι υπάλληλοί της – γυναίκες και άνδρες – να έχουν σώματα τουλάχιστον μοντέλων, τους δίνει εντολές ακόμη και για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να φτιάχνουν τα μαλλιά τους, ενώ προσφάτως έχασε δικαστήριο στις ΗΠΑ, μετά από μήνυση μίας υποψήφιας υπαλλήλου, η οποία δεν προσλήφθηκε καθώς ήταν μουσουλμάνα και η θρησκεία της, της απαγόρευε να εμφανίζεται όπως ήθελε η ίδια η εταιρεία.

Το τελευταίο διάστημα η Abercrombie &Fitch βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη μηνυτήρια αναφορά, αυτή τη φορά στην Καλιφόρνια. Υπάλληλοι της εταιρείας - και μάλιστα ούτε ένας, ούτε δύο αλλά... 62.000! - υποστήριξαν ότι ο όμιλος τους αναγκάζει να φορούν μόνο δικά του ρούχα και μάλιστα είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν καινούργια κάθε φορά που κυκλοφορεί μία νέα κολεξιόν. Επίσης οι αγορές τους δεν γίνονται με έκπτωση, κάτι το οποίο παραβιάζει και τους νομικούς κανόνες που ισχύουν στην Καλιφόρνια.

Πηγή: newmoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα